22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Hakeme ve federasyona tepki

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları Mahmut Uslu ve Şekip Mosturoğlu, Kayserispor maçının ardından yaptıkları açıklamada, karşılaşmanın hakemi Oktay Demiray'ı ve Futbol Federasyonu yönetimini sert bir dille eleştirdi.


Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu, karşılaşmanın hakeminin çok kötü bir yönetim gösterdiğini belirterek, "Biz önceki haftalarda Fenerbahçe olarak bir bildiri yayınlamıştık. Bir takım şeylerin oynandığını ve bu yanlışların düzeltilmesi, adaletli bir yönetim sergilenmesi gerektiğini söylemiştik. Bu yönetim tarzı, bu anlayış, bu mantıkla, bu işlerin olmayacağını söylemiştik.

Fenerbahçe, maçın 25. dakikasına kadar çok iyi oynadı. Oyuncumuza gösterilen ilgisiz bir sarı kart. Daha sonra göğüsten gelen
topun ele çarpmasına hakem, seyirci bağırınca ikinci sarı karttan kırmızı kart gösteriyor. Sarı kartı bulunan Gökhan Ünal'a ise itirazlarına rağman kart göstermiyor. Bize gösterilen kırmızı kart sonrası guardımız düşüyor. Bunlar herkes tarafından bilinen, fair play'e aykırı, adaletsiz yönetim örnekleri. Biz bunu her yerde söylüyoruz. Beşiktaş derbi maçı öncesi yayınladığımız basın bildirimizin ne kadar haklı olduğunu bu maçta gördük. Futbolun daha adaletli olması gerektiğini söyledik. Lugano alkışlıyor, Lugano'yu atmıyorlar. Top oynanıyor, iki oyuncu birbirinin boğazına sarılıyor, böyle bir şey olamaz" ifadelerini kullandı.


"5 senede 4 şampiyonluk yaşamış bir takım olarak adalet istiyoruz" diyen Uslu, "En az 5-10 hakemin temizlenmesi gerektiğine inanıyorum. Gökhan Gönül, maç içerisinde sürekli tekmelere maruz kaldı. Yazık değil mi Gökhan Gönül'e hem de milli takım ile çok önemli bir sınava çıkacakken. Bu hakemleri ve neler döndüğünü çok iyi biliyoruz. 5 senede 4 şampiyonluk yaşamış bir takım olarak adalet istiyoruz. Yalnız milli takım ile federasyonculuk olmuyor. Türk futbolu, doğru dürüst yönetilmeli. Kayserispor ile Fenerbahçe arasında oynanan çok önemli bir maça yeni bir hakemi, yan hakem olarak veriyorlar.Bizim kişilerle işimiz olmaz, bizim için kurumlar önemli. Kurumların hala daha akılları başına gelmediyse...Bana ceza verecekler belki de ama verdiklerinde bir şeyler düzelecekse versinler" dedi.


Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ise, maçın kırılma anının Edu'nun ikinci sarı karttan kırmızı kart gördüğü pozisyon olduğunu belirterek, "Maçın geneli değerlendirildiğinde farklı düşünceler çıkabilir. Ama unutulmasınki maçın kırılma anı Edu'nun kırmızı kart gördüğü pozisyondur. O andan sonraki değerlendirmeler normal bir değerlendirme değildir. Hakem bir hata yapabilir. Ama bu hakem, bu akşam kendini bir evde izlesin, bir sorgulasın. Ben 'Bu ikinci sarı kartı niye verdim' desin. Geçen haftanın en centilmen teknik direktörü seçilen Tolunay Kafkas, olmadık hareketler yapıyor, bunlar da herhalde değerlendirilecektir.

Buna Türkiye sessiz kalmayacaktır. Hakem hata yapabilir, ama bu hakemlerin hatalarından sonra maç yönetemeyeceklerini anlamaları lazım, artık 'Bu hakemle olmaz' dememiz lazım. Ben MHK başkanına acıdım. Geçen hafta çıkmış bir hakemini kollamaya çalışıyor. Kanaat önderlerimiz çıksınlar desinler ki 'Bu hatalarla, bunlarla olmaz' desinler. Oktay Demiray, bu akşam kanallara çıkar ve 'Edu'nun formasında toz vardı, onun için attım' diyebilir. Ama söylesin bir şeyler söylesin. Maçta hatalar vardı, ama maç benim için Edu'nun kırmızı kart görmesinden sonra bitti, ben sonrasını izlemedim bile. Sabaha kadar oynansa gol atamayacağı maçta Kayserispor, 2 gol buldu. Geçen sezondan bu yana söylüyoruz, futbol yönetiminde güven problemi var. Bu hatalar, hakemler arasında baskı kuruyor ve hata üzerine hata yapıyorlar. Ama bu sezon yine biz şampiyon olacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 05:15:42
Güncelleme :12 Kasım 2007 Pazartesi 13:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İ.GÖKAN IP: 88.241.220.xxx Tarih : 11.11.2007 22:59:05

Siz hiç ağzınızı yorup konuşmayın Mahmut Bey,bu yıl federasyon kimin şampiyon olacağını çoktan belirlemiş.Bjk ve Fb ye yapılanları gördükçe HAKEMSARAY işini iyi yapıyor.