28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Hakemi uyardı, kırmızı kart gördü

Eintracht Frankfurt maçının son uzatma dakikasında çok ilginç bir olay yaşandı. Maçın hakemi, ikinci kez sarı kart gösterdiği Semih'i oyundan atmayınca, genç oyuncu hakemi uyararak kırmızı kart gördü.

Rakibine yaptığı gereksiz faul sonrası sarı kart gören Semih'in ikinci sarıdan kırmızı atılması gerekiyordu. Genç oyuncu, yaklaşık 10 saniye sonra hakemin yanına giderek kırmızı kart görmesi gerektiğini söyledi. Notlarına bakan hakem, Fenerbahçe'ye turu getiren golü atan Semih'e geç de olsa kartını gösterip dışarı gönderdi.

Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor arasında 2003-2004 sezonunda oynanan lig maçında hakem Ali Aydın Karadeniz ekibinde forma giyen Victoria'ya ikinci sarı kart göstermesine karşın oyundan atmamıştı. Rakibiyle 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, Futbol Federasyonu'na başvurarak maçta kural hatası olduğunu savunmuştu. Başvuruyu kabul eden federasyon, karşılaşmanın tekrar oynanmasına karar vermişti. 

(H) Grubu puan durumu şöyle:

1-Newcastle United 10 puan
2-Celta Vigo 5 puan
3-Fenerbahçe 4 puan
4-Palermo 4 puan
5-Eintracht Frankfurt 3 puan

EDU, İLK 11'DEKİ YERİNİ ALDI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, ligdeki son Ankaragücü maçının kadrosundan 1 oyuncu değişikliğiyle takımını sahaya sürdü. Ankaragücü maçında kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Edu, Alman ekibi karşısında takımdaki yerini aldı.

Sol ayak baş parmağında hafif sakatlığı bulunan Kezman da yapılan kontrollerin ardından ilk 11'de forma şansı buldu. Sakatlığı nedeniyle son haftalarda kadroya giremeyen Mehmet Yozgatlı, yedekler arasında kaldı.

Sarı-lacivertli ekipte, sakatlığı geçmesine rağmen henüz hazır olmayan Ümit, tedavileri süren Rüştü, Selçuk, Kerim ve Kemal ile Olcan kadroya alınmadı.

Alman ekipte ise kart cezalısı Benjamin Huggel ile sakatlıkları bulunan Jermaine Jones, Ioannis Amanatidis ve Faton Toski kadroda yer almadı.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçe'yi UEFA Kupası'nda yoluna devam edebilmesi açısından önemli olan mücadelede taraftarlar tribünlerin büyük bölümünü doldurdular. Tribünlere dağıtılan sarı ve lacivert renkteki kartonlar renkli görüntüler oluşturdu.

ALMAN TARAFTARLAR TRİBÜNDE

Eintracht Frankfurt taraftarları da Fenerbahçe maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Misafir seyirci tribününde yerlerini alan bini aşkın Alman taraftar karşılaşmayı izledi. Maçı , çok sayıda Alman basın mensubu da takip etti.

TRİBÜNDE "ULUSOY İSTİFA" PANKARTI

Fenerbahçeli taraftarlar, Telsim kale arkası tribününde Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'u istifaya çağıran, "Ulusoy istifa" yazılı pankart açtı. Sarı-lacivertli taraftarlar, maç öncesinde yaptıkları tezahürat sırasında da bu şekilde tempo tuttu.

Taraftarlar ayrıca, Telsim kale arkası tribününde, son dönemdeki şike ve teşvik primi iddialarına vurgu yaparak "Herkes mazisine baksın. Seninle gurur duyuyoruz büyük başkan Aziz Yıldırım" yazılı pankart astı. Sarı zemin üzerine yazılan pankartta, "Herkes mazisine baksın" bölümü kırmızı renkte harflerle yazılırken, "mazisine" cümlesindeki bazı harfler siyahla yazıldı.

Karşılaşma öncesi, stat hoparlörlerinden yapılan anonslarda taraftarlara yönelik olarak, "Galatasaray maçı gibi ıslıklarla rakibi baskı altına alalım. Sahaya yabancı madde atmayalım, UEFA'dan ceza alabiliriz" açıklaması yapıldı.
Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 00:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bogaseref IP: 87.175.68.xxx Tarih : 14.12.2006 00:51:14
ben almanya frankfurt ta ikamet eden gurbetcilerden biriyim galatasarayli olmama ramen tabiki fb yi destekledim ama mac sonundaki yorumlar felan canimi sıktı almanyada zayif dibe vurmus bi takim bile az kaldi sizi yeniyodu 2-2 sonuc galib bile geleme sonrada hayal kur biz hayal kurarken gelene fark gidene farrk attiydik ilgililere siz ancak belki 1 tur daha gecersiniz