26
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Hakemler, bu testte dondu

Hakemleri donduran test

Hava sıcaklığının gün içinde sıfırın altında 19 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) düzenlediği dayanıklılık testi hakemleri dondurdu.


Doğu'da görevli futbol hakemler ısınmak için molalarda bol bol sıcak çay içtiler.

Cemal Gürsel Stadyumu yanındaki Atletizm pistinde bugün (Cumartesi) yapılan dayanıklılık testine 76 hakem katıldı. Isınma tur ve kültür fizik hareketleri yahan hakemler, 40 ve 150'şer metrelik parkurlarda depar attılar. Hakemler karla kaplı ve soğuk havada zor anlar yaşadılar. Bazı hakemlerin saç ve kirpiklerinde kırağı oluştu. Başarı için koşan ve klasmanda var olma mücadelesi veren hakemler, etapların arasında yapılan sıcak çay servisiyle ısınmaya çalıştılar. Futbol hakemlerinin koşularında start veren ve dijital kronometre sistemlerinin soğukta donmaması için seyyar kablolarla elektrik çekildi ve ısıtıcı kondu. Elektrik sobasında bazı görevliler ellerini ısıttılar.

Hakemlerin çok iyi performans sergilediğini söyleyen MHK Bölge Sorumlusu Turgay Güdü, "Erzurum'da hava, oldukça soğuk. Böylesine havalarda koşmak ve derece yapmak oldukça zor. Ama hakemlerimiz böylesine ortamlara alışık ve antrenmanlı. Bu soğukta 40 ve 150'şer metrelik parkurlarda danayıklılık testinden başarıyla çıktılar" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 23:11:03
Güncelleme :10 Ocak 2009 Cumartesi 23:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?