22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Hakemler telsizlerini denedi

Önümüzdeki sezon uygulanması planlanan hakemlerin telsiz, mikrofon ve kulaklıkla iletişim sistemi, Merkez Hakem Kurulu'nun Riva'daki yeni sezon kampında denendi.


Futbol Federasyonu'nun Riva'daki tesislerinde bugün başlayan kampın akşam bölümünde hakemler, sahaya çıkarak uygulamalı eğitim aldı. Hakemler gruplar halinde maç oynarken MHK Başkanı Hilmi Ok, sık sık sahaya girerek maçı yöneten hakemlere oyun esnasında nerede durmaları gerektiğini anlattı.


Önümüzdeki sezon uygulanması planlanan telsiz mikrofon ve kulaklık sistemi de hakemler tarafından denendi. Hakemlerin maçını yöneten Cüneyt Çakır, yardımcıları Murat Söylemez ve Hakan Ceylan ile 4. hakem Bülent Yıldırım, maç içerisinde telsiz sistemiyle iletişim kurdular.
Yeni sistemin denenmesi amacıyla temsili olarak saha içine bir taraftar girerek futbolcu Selçuk Dereli'ye sarıldı. 4. hakem olan Bülent Yıldırım'ın telsizden haber vermesi üzerine Cüneyt Çakır, maçı durdurdu ve taraftarın dışarı çıkarılmasından sonra maç tekrar devam etti.
FIFA kokartlı hakemler Selçuk Dereli, Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus, yeni sistemin maç içerisinde kendilerine büyük kolaylıklar sağlayacağını ve hataları en aza indireceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 04:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?