16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Hakemlerin kokart heyecanı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) 2006-07 Sezonu Ara Semineri'nin son gününde düzenlenen törende 20 hakeme, FIFA kokartları TFF Başkanı Haluk Ulusoy tarafından takıldı. 

Kemer'in Beldibi Beldesi'nde bulunan Antedon De Luxe Otel'de düzenlenen törene TFF Başkanı Haluk Ulusoy, TFF Başkan Vekili Affan Keçeci, MHK Başkanı Mustafa Çulcu, seminere katılan Turkcell Süper Lig hakemleri, yardımcı hakemleri, A Klasman hakemleri ile FIFA listesindeki bayan hakemler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan MHK Başkanı Mustafa Çulcu, her hakemin hakemlik yaşamında idealleri olduğunu, futbol hakemliğinin en üst idealinin ise FIFA hakemliği olduğunu söyledi. FIFA hakemi olmayı herkesin başaramadığını ifade eden Çulcu, "Fakat FIFA hakemi olamamak hakemliğin de sonu değildir. Allah bunu bana nasip etti. Bazı arkadaşlarımız zaman zaman liste dışı kalabilir. Daha sonra tekrar dönebilirler ki buna bu yıl Kuddusi Müftüoğlu ulaştı. Bazıları da liste dışı kalabilir. Bu çok önemli değil. Önemli olan, ülke genelindeki futbol müsabakalarındaki başarılarımız, hakemliğe verdiğimiz destek, hakemliğin onurunu arzu edilebilir seviyede tutabilmektir. Listeye girip kokart takmaya hak kazanan arkadaşlarımız artık bu ülkenin birer elçisi oldular. Çünkü bu ülke dışında yönetecekleri her müsabakada önce şahısları, aileleri, bağlı oldukları kurum ve daha sonra da yaşadıkları ülkenin temsilcisi olmuştur. Orada yapacakları en ufak yanlışlıklar, tarihe skandal olarak geçecektir. O yüzden her adımınızı bundan önceki dönemden çok daha dikkatli atmanız gerekiyor" dedi. 

Konuşmanın ardından TFF Başkanı Haluk Ulusoy tarafından aralarında İsmet Arzuman, Bülent Demirlek, Kuddusi Müftüoğlu ve Bület Yıldırım'ın da bulunduğu 20 hakeme FIFA ve FIFA Yardımcılığı kokartı takıldı.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 01:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?