16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Halep'te dostluk kazandı

Fenerbahçe, Halep Olimpiyat Stadı'nın açılışında Suriye Ligi ekiplerinden Al İttihad ile dostluk maçında karşı karşıya geldi. 

Halep Olimpiyat Stadı'nın açılışı muhteşem bir törenle yapıldı. Yapımı yaklaşık 24 yıl süren ve 1.2 milyar dolara mal olan 75 bin kişi kapasiteli Halep Olimpiyat Stadı'nın açılışı, yaşanan izdiham nedeniyle açıklanan saatten yaklaşık iki saat sonra gerçekleştirilebildi. 

Tribünleri dolduran 75 binin üzerindeki taraftar, yaptıkları tezahüratlarla iki ülke arasında dostluk mesajları verdi.
Açılış için stada gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, stadın girişinde Suriye Devlet Başkanı Beşir Esad tarafından karşılandı.

 Stadyumun sembolik açılışını gerçekleştiren Esad ve Erdoğan, daha sonra seyircileri selamladı.
 
Açılışın ardından saha içinde dans ve halk oyunları gösterileri yapılırken, tribünlerdeki her iki ülke bayraklarının simgelendiği görsel şölen büyük ilgi gördü.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, maç öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu 100. yıl formalarını hediye etti. 

Daha sonra sahaya çıkan Fenerbahçe ve Al İttihad takımı oyuncuları, protokol tribününe gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve protokol üyelerinin ellerini tek tek sıktı.
 
Fenerbahçeli futbolcular sahaya çıktıktan sonra tribünlerdeki binlerce seyircinin sevgi gösterilerine çiçek atarak karşılık verdi.
Karşılaşmayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile Suriye Başbakanı Muhammed Naci Otri ile çok sayıda Suriyeli bakan ve bürokrat da izledi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Al İttihad karşısında ilk 11'de Volkan, Önder, Can, Edu, Uğur, Mehmet Yozgatlı, Selçuk, Kemal, Tuncay, Semih ve Deivid'e görev verdi.
 
Ev sahibi Al İttihad, 9. dakikada Abdulfatahaga'nın yaklaşık 30 metreden aşırtma vuruşuyla 1-0 öne geçerken, Fenerbahçe, bu gole 13. dakikada Semih ile karşılık vererek maçta 1-1'lik beraberliği sağladı. 86. dakikada Al İttihad'ın kontraatağında hızla hareketlenen Dumitru, ceza sahası dışından düzgün bir vuruşla takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti. 88. dakikada Alex'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Deniz, topu ağlara gönderirken, Sarı-lacivertli takım yeniden skorda dengeyi sağladı. 2-2
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Al İttihad ile Fenerbahçe arasındaki dostluk maçı 2-2'lik beraberlikle tamamlandı.
İha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2007 Çarşamba 00:02:39
Güncelleme :4 Nisan 2007 Çarşamba 01:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?