16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Halep'te F.Bahçe izdihamı!

Suriye'nin Al İttihad takımıyla yarın oynayacağı dostluk maçı için Halep'e giden Fenerbahçe kafilesini coşkulu bir kalabalık karşıladı. Sarı lacivertli kafile, havalanından 1 saat gecikmeli olarak güçlükle ayrılabildi.

F.Bahçe'den Türkçe-Arapça broşür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad'ın yarın birlikte açılışını yapacağı Halep Olimpiyat Stadı'nda, Al İttihad takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe'nin, Halep kentine gelişinde havalimanında izdiham yaşandı.

Aşırı ilgi nedeniyle kulüp başkanı Aziz Yıldırım, alanda bekleyen kalabalıktan bazı kişilerle bir süre görüştü. Kalabalığın takımın çıkışına izin vermemesi nedeniyle başkan Yıldırım otobüslerin aprona alınmasını istedi. Aprona alınan otobüslere binen kafile havalimanından çıkabildi.
Fenerbahçe, Halep'te kalacağı otele yerleştikten sonra bu akşam saat 18.00'de maçın oynanacağı Halep Olimpiyat Stadı'nda bir antrenman yapacak.

MAÇ İÇİN SINIR KAPILARI AÇILIYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın birlikte açacağı Halep Stadyumu'nda yarın yapılacak Fenerbahçe-Halepspor maçı nedeniyle bir ilk yaşanacak. Dostluk maçına, Türk taraftarların da gelmesi konusunda anlaşıldı. Bunun üzerine iki ülkenin Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları çalışma başlattı. Türk taraftarların bayramlarda olduğu gibi sınır kapılarından pasaportsuz geçişinin sağlanabileceği belirtilince Kilis, Gaziantep ve Hatay valilikleri devreye girdi. Maçı izlemek isteyenler, üç ilin yabancılar şube müdürlüklerine isim yazdırdılar. Dün öğle saatleri itibariyle yaklaşık 3 bin kişinin müracaatı kabul edildi. Suriye tarafı ise stadyumda konuk taraftarlar için 5 bin kişilik yer ayırdı. Edinilen bilgiye göre Fenerbahçe taraftarları, bugün saat 08.00'den itibaren illerin gençlik ve spor müdürlüklerinin sağladığı otobüslerle konvoy halinde Halep'e geçecekler. Suriye tarafında eskortlarla karşılanacak taraftarlar maç bitiminde ise kalmadan geri dönecekler.

Hurriyet.com.tr
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2007 Pazartesi 17:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?