22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Halep'te tarihi akşam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel “ANA” uçağıyla Halep'e geldi.

Başbakan Erdoğan'ı, Halep Havaalanı'nda Suriye Başbakanı Muhammed Naci Otri karşıladı.

Başbakan Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de Halep'e geldi.

Suriye Başbakanı Otri ile havaalanında bir süre görüşen Erdoğan, Suriye'deki temasları çerçevesinde, Devlet Başkanı Beşşar Esad ile de görüşecek.

Ayrıca Erdoğan, Halep'te yapılan yeni stadın açılışı dolayısıyla Fenerbahçe ile El İttihad takımları arasında yapılan dostluk maçını da izleyecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, havaalanında, gazetecilerin sorusu üzerine, enerji, doğal gaz ve su gibi konularda Suriye ile iş birliği yapmayı düşündüklerini ifade ederek, ayrıca Asi Nehri üzerinde “dostluk barajı” kurulması projesinin de hayata geçirilmesini istediklerini ve görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

Komşu’da tarihi gece 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine Halep Olimpiyat Stadı’nın açılış törenine katılan F.Bahçe, bugün Suriye ekibi Al İttihad ile dostluk maçı yapacak. Sarı-Lacivertli ekibin teknik direktörü Zico, Rüştü, Appiah, Ümit ve Lugano’yu Suriye’ye götürmedi. Brezilyalı çalıştırıcı, saat 19.45’te başlayacak ve Fox TV’den naklen yayınlanacak karşılaşmaya Fenerbahçe’yi yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkaracak.

BİLETLER BEDAVA

ÖTE yandan karşılaşmanın biletlerinin bedava olduğu belirtildi. Suriyeli yetkililer, maça çok yoğun ilgi olduğunu ve Fenerbahçe’yi sevenlerin stadı tıklım tıklım dolduracağını umduklarını söyledi. Başkanvekili Nihat Özdemir de Halepli Fenerliler’e 100. yıl piyango bileti dağıttı.

56 yıl sonra merhaba

Fenerbahçe Kulübü, Al İttihad takımıyla yapacağı maç nedeniyle Türkçe-Arapça bir broşür hazırladı. Hazırlanan 5 bin adet broşür, maç öncesi Halepliler’e dağıtılacak. Yarısı Türkçe, yarısı Arapça olarak hazırlanan 32 sayfalık broşürde, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapılacak “2009 UEFA Finali”nin tanıtımı, Fenerbahçe’nin kuruluş öyküsü, Atatürk’ün Fenerbahçe ile ilgisinin anlatıldığı bölüm, 56 yıl önce Suriye’de oynanan 3 maç hakkındaki bilgiler, 2006-2007 kadrosu, Teknik Direktör Arthur Zico ve takım posteri yer aldı.

BAŞKAN’DAN MESAJ

BAŞKAN Aziz Yıldırım’ın broşürdeki ‘56 Yıl Sonra Merhaba’ başlıklı yazısı özetle şöyle: “Komşumuz, dostumuz Suriye’de, 56 yıl sonra tekrar bir futbol karşılaşması için bulunmaktan Fenerbahçe Spor Kulübü olarak mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bugün hizmete girecek ve Suriye halkına hizmet verecek olan Halep Stadı’nda oynanacak her maçın ‘Futbol Festivali’ havasında geçmesi sadece benim değil, tüm Fenerbahçe camiasının dileğidir. Sevgi, saygı ve muhabbetlerimle.”


aa
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 13:26:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?