19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Halterci kadınlara taciz davası

Halter Bayan Milli Takımı sporcularına cinsel tacizde bulunduğu iddialarıyla ilgili olarak 20 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Bayan Halter Milli Takımı eski antrenörü Mehmet Üstündağ beraat etti.

Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü karar duruşmasına, sanık Mehmet Üstündağ ve avukatları Mehmet Mermer, Mehmet Kayabatı ile müşteki Aylin Daşdelen, Sibel Şimşek ve Şule Şahbaz'ın avukatları Gökner Kayaş katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Nergiz Baykara, daha önce verdiği mütalaayı tekrarlayarak, sanığın beraatine karar verilmesini ve tahliyesi sırasında ödediği kefaletin iadesini talep etti.

Avukat Kayaş, sanığın üzerine atılı suçları işlediği kanaatinde olduklarını ifade ederek, Üstündağ'ın cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatları ise daha önceki savunmalarını tekrar ederek, Cumhuriyet savcısının mütalaasına katıldıklarını kaydettiler.

Yargıç Tayyar Köksal, Mehmet Üstündağ'ın, üzerine atılı "ırza tasaddi, eğitim ve terbiyesi altındakilerine fena muamele ve hürriyeti tahdit" suçlarından ayrı ayrı beraatine karar verdi.

Köksal, karar kesinleştikten sonra da sanığın tahliyesi sırasında ödediği kefalet ücretinin iadesine karar verildiğini belirtti.

Üstündağ, beraat kararını mahkeme salonunda bulunan eşi Nazmiye Üstündağ'a sarılarak kutladı.

Antrenör Üstündağ hakkında 2004 yılında açılan davanın iddianamesinde, Üstündağ'ın, eski Türk Ceza Kanununun (TCK) “ırza ve namusa tasaddi” suçunu düzenleyen 416/2, “ceza artırımını” öngören 417, “kendisine tevdi olunan şahsın üzerinde haiz olduğu terbiye hakkını veya itaat ettirmek salahiyetini suiistimal” fiilini içeren 477 ve bu suça ilişkin ceza artırımını kapsayan 478/2, “müteselsil suçlar” başlıklı 80 ile “kişi hürriyetinden mahrum etme” hükmünü içeren 179/1. maddeleri uyarınca, 6 yıldan 20 yıl 9 aya kadar hapis talep ediliyordu.

aa
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 16:54:13
Güncelleme :22 Eylül 2006 Cuma 17:10:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?