18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Halterde neler oluyor?

Milli halterci Gülbeyi Aktı, kendisinin daha iyi dereceler yapmasına rağmen Sedat Artuç'un Avrupa Şampiyonası'na götürüldüğünü söyleyerek, "Sedat Artuç'un yerinde ben olsaydım Avrupa Şampiyonu olmuştum" dedi.

Avrupa Halter Şampiyonası, Belarus'un başkenti Minsk'de başlarken, şampiyonayla ilgili çok ciddi iddialar ortaya atıldı. Milli halterci Gülbeyi Aktı, Avrupa Şampiyonası'nın ilk gününde sadece 1 gümüş madalya alan rakibi Sedat Artuç'tan çok daha iyi dereceler yapmasına rağmen Milli Takım'a bilinçli olarak alınmadığını iddia etti. Gülbeyi Aktı, şampiyonaya götürülmediği için Türkiye'nin 2 altın madalya kaybettiğini de savundu.

Şampiyonaya gidememesinin ardında bilmediği nedenler olduğunu ifade eden Gülbeyi
Aktı, "Kamp boyunca benim durumum çok iyiydi. Neden şampiyonaya gidemediğimi bilmiyorum. Bunu milli takım antrenörü Raif Özel'e sormak lazım. Kendisi, 'Takımı ben seçerim. Seçtiğim takıma da seçme yapmam' diyor. Benimle aynı sıklette bulunan arkadaşım Sedat Artuç'u kötülemek istemiyorum ama rakibim olduğu için ismini vermem gerek. Ben her antrenmanda ondan iyiydim. Sedat Artuç'un sakatlığı vardı ve antrenmanlara çok az çıkıyordu. Buna rağmen antrenman yapmış gibi gösteriliyordu.

Tartıda daha ağır olmasına rağmen hafifmiş gibi yazılıyordu. Benim kadar iyi dereceler yapamıyordu ama bana yakın dereceler yapmış gibi gösteriliyordu. Buna bütün milli takım oyuncuları şahittir. Resmen hakkım yendi" diye konuştu.

Kulübüyle, halter federasyonu arasında bazı problemler yaşandığı için şampiyonaya gidememiş olabileceğini vurgulayan milli halterci. "Bunun sebebi Erzurumlu olmam mı? Yakutiye Belediyespor'un sporcusuyum. Benim kulübüm seçimlerde karşı tarafa oy vermiş. Bu beni ilgilendirmez. Ben sporcuyum ama ben mağdur oluyorum. Biz, bu ülkenin sporcusuyuz. Bu ülkenin başarısı için uğraşıyoruz" dedi.

Gülbeyi Aktı, büyük haksızlıklara uğradığını belirterek, "Halil Mutlu'dan sonra 56 kilo benimdir. İyi olan gelir karşıma geçer. Onların 60 kg'da yaptıkları derecelerden daha iyisini ben 56 kg'da yapıyorum ama Avrupa Şampiyonası'na gidemiyorum. Onları hocalar kuruyor. Bana önce dinlenmem gerektiğini, seçmeler yapılacağını söylediler. Daha sonra ise çağırıp benim yerime Sedat Artuç'u şampiyonaya götüreceklerini söylediler. Ben onlara, 'Sedat şu anda 62 kg. 56 kg'ye indikten sonra başarılı olamaz, Hem de sakatlığı var' dedim. Ben 45 antrenman yaptım. Sedat Artuç 10 antrenman yaptı. Milli Takım'a hak eden ve alın teri döken gider. Milli Takım'ın başarısı için binlerce lira harcanıyor. Sedat Artuç'un yerine ben olsaydım, koparmada en kötü üçüncü, silkmede ve toplamda ise Avrupa Şampiyonu olurdum. Yarışmada rakipler çok kolaydı" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 16:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sermet kamil sarısoy IP: 78.160.61.xxx Tarih : 11.04.2010 11:45:03

UZUN ZAMAN GENCLİĞİMDE BENDE SPOR YAPTIM ADANA BİSİKLET FEDERESYONUNDA LİSANSLI OLARK DAHA SONRA HALTER CALIŞTIK SECMELERE GİRDİM BURDA EN İYİ DERECEYİ YAPTIM BENİ SECMEDİLER SENE 1972 MÜNİH OLİMPİYATLARINA GİDECEKTİK BÖLGE AJANININ KARDEŞİ GİTTİ ODA MÜSABAKALARA CIKMADAN SAKATLANDI BUNUN ÜZERİNE BEN SPOR DAN SOĞUDUM DEMEKKİ TÜRKİYEDE KAYRIMCILIK ,AYRIMCILIK HAMİLİ KARTIMI GETİREN SİSTEM DEVAM EDİYOR