16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Haluk beyin Fener selamı

Haluk Bey'in selamı var Fener'e ceza vermeyin.... 

Bursa-F.Bahçe maçında çıkan olaylar, temsilci raporlarına rağmen sümenaltı edildi.

Normal şartlar altında 1 maç seyircisiz oynaması gereken sarı lacivertliler ceza almadan kurtuldu.

Haziranda yapılacak mali genel kurul öncesi, Ulusoy ile Yıldırım arasındaki buzların eridiği belirtildi.

BURSASPOR-Fenerbahçe maçında, konuk taraftarlar arasında çıkan ve bıçaklı yaralamayla sonuçlanan olaylardan sonra sarı lacivertli kulübe 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak, geçen hafta salı günü toplanan Disiplin Kurulu’nun aldığı karar herkesi şaşırttı. Kurul, temsilci raporlarını sümenaltı edip, F.Bahçe’ye ceza vermeye gerek görmedi.

Alınan bu kararın arkasında, F.Bahçe Kulübü ile kavgalı olduğu bilinen Haluk Ulusoy’un olduğu öğrenilirken, haziran ayında yapılacak mali genel kurul önesi Ulusoy ile Aziz Yıldırım arasındaki buzların eridiği belirtildi.

Disiplin Kurulu, dosyaları görüşmek üzere geçen hafta salı günü toplandı. Kurul Başkanı Talay Şenol’un, Ankara’da yapılan toplantı öncesi üyelere, "Haluk Bey’in selamı var. F.Bahçe’ye ceza verilmesini istemiyor" dediği belirtildi. Ankara dışında bulunduğu için kurul üyeleriyle telefon aracılığıyla irtibat kurduğu öğrenilen Talay Şenol’un bu isteği sonrası, asgari 1 maç seyircisiz oynama cezası alması gereken F.Bahçe’ye, ceza çıkmadı.

Telefonla talimat verdi

Karşılaşmanın temsilcileri İrfan Çelik ve Uğur Fırat Karaca, sarı lacivertli ekip taraftarlarının kendi aralarında çıkardığı olaylar sırasında 2 kişinin bıçaklandığını, 2 taraftarın başının yarıldığını ve bir kişinin de bacağının kırıldığını bildirdi. Normal şartlar altında F.Bahçe’ye asgari 1 maç seyircisiz oynama cezası çıkması gerekirken, gelen bu sürpriz telefon üzerine tablo bir anda değişti. Toplantı öncesinde kamuoyunu yanıltabilmek için, "Temsilci raporlarında olaylarla ilgili en ufak bir bilgi yok" şeklinde basına bilgi veren federasyon, Disiplin Kurulu toplantısı sırasında amacına ulaştı. Bir iş görüşmesi için Ankara dışına çıkan Talay Şenol’un, toplantı sırasında kurul üyelerine telefon ederek, "Haluk Bey’in selamı var. F.Bahçe’ye ceza verilmesini istemiyor" dediği ileri sürüldü.

Dosya sümenaltı edildi

Şenol’un bu sözleri üzerine odada adeta buz gibi bir hava esti. Temsilci raporlarını detaylı bir şekilde gözden geçiren kurul üyelerinin, olayların çok vahim boyutlarda olmasına karşın, dosyanın sümenaltı edilmesini kararlaştırdığı iddia edildi. Daha önce tribünden sahaya bıçak atıldığı için G.Saray’a bir maç seyircisiz oynama cezası veren kurulun, bu son skandalı örtbas edebilmek amacı ile de ilginç bir gerekçeli karar hazırladığı öğrenildi. Kurul, güvenliğin sağlanmasından ev sahibi takımın sorumlu olması nedeniyle F.Bahçe’ye ceza verilmediğini öne sürdü. Ancak bu gerekçeli karara, Disiplin Kurulu’nun bazı üyeleri bile isyan etti. Bütünlüğün sağlanabilmesi için hiçbir karara muhalefet şerhi koymayan Disiplin Kurulu, bu son skandal üzerine ciddi derecede hasar gördü.

Buzları erittiler

Disiplin Kurulu’nun bu kararında, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım arasında sağlanan uzlaşmanın rol oynadığı ortaya çıktı. Yıllardır yıldızı barışmayan Ulusoy ve Yıldırım’ın, bir süre önce barış çubuğu yaktığı öğrenildi. Ulusoy’un, F.Bahçe’den aldığı bu destek sonrası, çok güçlendiği ifade edildi. Haluk Ulusoy’a karşı toplanılan imza kampanyasının başarısızlıkla sonuçlanması üzerine "Ulusoy, bu beceriksizlerden daha iyidir" dediği öne sürülen Yıldırım’ın, olası federasyon seçimleri öncesi tavrının tamamen değiştiği bildirildi. Geçen hafta "Mali genel kurulda seçim istenirse, ben yokum" diyen Ulusoy’un, F.Bahçe’den aldığı bu destek sonrası, çok güçlendiği belirtildi. Bu doğrultuda haziran ayındaki mali genel kurulda seçim kararı çıkmasının çok zor olduğu ifade edildi.

Futbol bilirkişide

Yargı, olağanüstü genel kurul için federasyona gönderilen imzalar konusunda gerekli incelemenin bilirkişi tarafından yapılmasını kararlaştırdı.

Atilla TÜRKER/hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 13:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?