19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Hamdi Akın'a Başbakan onayı

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a karşı başlatılan operasyonda adı başkan adayı olarak gündeme gelen Fenerbahçe Kulübü eski Asbaşkanı Hamdi Akın'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da "yeşil ışık" yaktığı bildirildi. 

Ankaraspor onursal başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan'ın, "Şu federasyon işini artık halledin" talimatından sonra yakın arkadaşı olan Akın'a federasyon başkanlığı teklifi götürdüğü öğrenildi.
Başbakan Erdoğan'ın da Ankaralı işadamının adaylığa onay verdiği ve en kısa sürede genel kurulun yapılması isteğini ilettiği kaydedildi. Bilindiği gibi TAV Yönetim Kurulu Başkanı olan Akın, Ankara Esenboğa Havalimanı yeni terminalinin inşaatını programlanan tarihten bir yıl önce tamamladığı için Başbakan Erdoğan'dan övgü almıştı.

Gökçek iki arada
Bir süre önce katıldığı bir televizyon programında federasyon başkanlığı seçimiyle ilgili Başbakan'dan kendisine herhangi bir talep gelmediğini, gelirse de gereğini yerine getireceğini açıklayan Gökçek'in son gelişmelerden sonra Ulusoy'u çekilmesi için ikna edebilmek için yüzyüze bir görüşme yapacağı belirtildi. 

Çarşamba günü Ankara'da Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ın da katıldığı toplantıda, "Haluk'u kırmadan, üzmeden bu işi halletmemiz gerek" şeklinde konuşan Gökçek'in, Almanya'da bulunan federasyon başkanı ile en kısa sürede bir araya gelmek istediği ifade edildi.

Gözler destekçilerde
Son seçimde Ulusoy'un en yakın destekçileri olan Beşiktaş ve Ankaragücü kulüplerinin Ulusoy'un tavrını beklediği, Trabzonspor'un tutumunda ise bir değişiklik olmadığı vurgulandı.Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav seçim taleplerinin futbola zarar vereceğini dile getirdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile arasının soğuk olduğu bilinen Hamdi Akın'ın ise dün Ankaralı bazı işadamlarıyla öğle yemeğinde biraraya gelerek destek istediği belirtildi. 

Son operasyondan sonra Ulusoy'un yakın çevresine çekilme niyetinde olmadığını ve "Şenes Erzik gibi bir isim için bunu yapabilirdim. Ama ben buraya tırnağımla kazıyarak geldim, birileri istemiyor diye bırakıp gitmem" söylediği ileri sürüldü. 

Ulusoy'un çekilmemesi durumunda olağanüstü genel kurul için imza toplanmaya başlanacağı, bir süredir genel kurul çağrısı yapması beklenen Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in de bu gelişmeler üzerine rahat bir nefes aldığı kaydedildi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2006 Pazar 08:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?