15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Hamza Yerlikaya AKP'den aday

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu milli güreşçi Hamza Yerlikaya, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Hamza Yerlikaya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile AK Parti Genel Merkezine gelerek üye oldu ve aday adaylığı başvurusunda bulundu. Yerlikaya'ya parti rozetini AK Parti'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı taktı. Yazıcı, milli güreşçiye AK Parti bayrağı, parti programı ve tüzük hediye etti.

Mehmet Ali Şahin, Hamza Yerlikaya'nın genel seçimde milletvekili adayı olmaya düşündüğünü ve nihayetinde karar verdiğini söyledi. Şahin, "Hamza, adaylık için AK Parti'yi tercih etti. Bana geldi bu konudaki düşüncesini söyledi. Ben de memnuniyetle karşıladım ve başarı diledim. Kendisi dünya güreşine ve Türk güreşine damga vurmuş, bu unvanı haklı olarak elde etmiş olan bir sporcumuz. Onu buraya kadar getirmeyi de spordan sorumlu Devlet Bakanı olarak görev bildim" dedi.

Yerlikaya'nın İstanbul'dan aday olmak için başvuru yaptığını belirten Şahin, ancak son kararın Genel Merkez'e ait olduğunu ifade etti. Şahin, basın mensuplarının "İstanbul olursa siyasi rakibiniz olacak" şeklinde sözlerine "Yok hayır, rakibim değil, yol arkadaşım olacak" diye yanıt verdi.

Adaylık talebinin Yerlikaya'dan geldiğini ifade eden Şahin, AK Parti'nin spor dünyasından başka transferleri olup olmayacağı konusunda bilgisi olmadığını söyledi. Şahin, futbolcu Hakan Şükür'ün isminden bahsedildiğini ancak kendisinin temas kurmadığını kaydederek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel'in Şükür ile konuştuğunu ancak son kararının ne olduğunu bilmediğini açıkladı.

Şahin, Hamza Yerlikaya'nın milletvekili olması halinde güreşi bırakıp bırakmayacağının sorulması üzerine şunları kaydetti:

"Devam edecek. Onunla bir anlaşmaya vardık. Milletvekili olarak 2008 Pekin olimpiyatlarına katılmasına ve üçüncü kez olimpiyat şampiyonu olmasını bekliyoruz. Kendisi de hedef olarak bunu öngördü"


aa
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 14:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oflu fatih IP: 84.63.185.xxx Tarih : 11.05.2007 21:33:40
Öncelikle kutlarim yanlis olantarafi ise sporu politikaya bulastirmiyalim iyi bir sporcu olmak iyi bir Yönetici olmak demek deyildir isi bilenler olur ise taha iyi olur sanirim mesela ben kentim iyi bir Gimyaciyim ne anlarim Demircilikten misali SPORCU ARKADASLAR yapamiyacaginiz islerden uzakdurun derim size oflu AKP li fatih