16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

'Hangi cesaretle koşmam diyor'

SPORDAN Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bir televizyon kanalında katıldığı programda futbol federasyonunu ağır bir dille suçladı.

Özerk federasyonun kanunun 15 yıldır yürüklükte olduğunu belirten Şahin, "15 yıldır şikayeti olmayan FIFA Başkanı sayın Blatter’in kanunundaki eksiklikler yeni mi aklına geliyor. Alttan çomak sokanlar var. Bir kaç gün daha görevde kalmak için Türkiye’yi FIFA’ya şikayet ediyorlar. Türkiye’den hükümeti ve siyasileri jurnalliyenler var. Yasalar bana ne görev veriyorsa onu kullanırım. FIFA’dan bana 2 tane şikayet gelmişti, ikisini de değiştirttim. Bunların içerisinde 31. madde yok. Blatter’in şimdi mi aklına geldi. Federasyon başkanın dönem sınırlamasıyla ilgili de FIFA’dan bir şikayet yoktu. FIFA aklına estikçe değişiklik istiyor. Bunun altında yatan da Türkiye’den gelen şikayetler" şeklinde konuştu.

Futbol Federasyonuyla ilgili son son durumu da değerlendiren Mehmet Ali Şahin, "Kongre isteyen delegeler var. Futbol federasyonu da yapmam diyor. Delegeler de mahkemeye başvuruyor. Bundan daha doğal birşey olamaz. Ben isteseydim yetkimi kullanırdım. Sırf siyaset futbola karışıyor demesinler diye yetkimi kullanmadım. Çözümü delegelere bıraktım" diye konuştu.

Milletler Kupası’nda koşmayacağını açıklayan Süreyya Ayhan’a da değinen Şahin, "Ben bugüne kadar milli görevi kabul etmeyen hiçbir sporcu görmedim. Fakat bu bayan sporcumuz hangi cesaretle ve neye güvenerek koşmam diyor, anlamış değilim. Süreyya Ayhan’ın da federasyonu dinleyerek koşacağına inanıyorum. Milli görevden kaçılmaz" dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 02:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?