29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Hasan Doğan anısına turnuva

Kastamonu'da geçtiğimiz günlerden yaşamını yitiren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın anısına ölüm yıldönümünde futbol turnuvası düzenlenerek ismi ölümsüzleştirilecek. Geleneksel hale getirilecek turnuvanın açılışına Süper Lig ve yabancı takımların katılması planlanıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak 143 gün görev yapan ve Bodrum'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hasan Doğan için memleketi Kastamonu'da futbol turnuvası düzenlenecek. Kastamonu Valiliği ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenecek turnuva ile Hasan Doğan simi ölümsüzleştirilecek.

Federasyon başkanlığındaki süre içerisinde değişik projelere imza atan ve A Mili Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda aldığı başarıda büyük pay sahibi olan Hasan Doğan'ın ölüm yıldönümünde düzenlenecek turnuva, her yıl yapılarak geleneksel hale getirilecek.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kastamonu Şubesi'nin yeni yönetimini kabulü sırasında konuyla ilgili konuşan Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, "Hasan Doğan'ın hayatını kaybetmesiyle kolumuz ve kanadımız kırıldı. Kastamonu inşallah nice Hasan Doğan'lar yetiştirir. Birbirimize destek olarak Kastamonu'yu sırtlayabilecek yeni insanlar ortaya çıkartmalıyız. Tesislere isminin verilmesi Hasan Doğan'ın büyüklüğünü karşılamada küçük kalıyor. Hasan Doğan'ın anısına değişik çalışmalar yapılabilir. Bunun için geleneksel olarak Hasan Doğan turnuvası düzenleyeceğiz. Doğan'ın ölüm yıl dönümünde başlayacak turnuvanın açılışında süper lig takımlarına teklif götürüp açılış maçı yapmasını isteyeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 18:35:44
Güncelleme :16 Temmuz 2008 Çarşamba 18:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?