31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Hayalet takım!

Bayan Hentbol Milli Takımı, Dünya Şampiyonası elemelerinde Hollanda ile oynadığı karşılaşmada ‘hayalet’ bir kadroyla mücadele etti!


Emmen kentinde devam eden Dünya Şampiyonası eleme grubu maçlarının ikincisinde ev sahibi Hollanda’ya 25-23 yenilen Türk Milli Takımı’nda aslında kafilede yer almayan üç oyuncunun forma giymiş gibi gözüktüğü, hatta değil salonda, o ülkede bile bulunmayan bu oyuncuların goller atarak, iki dakika cezaları aldığı ortaya çıktı.
Kadroda yer almamasına rağmen ‘hayalet oyuncu’ olarak sahaya çıkan üç oyuncudan biri, Türk bayan hentbolunun son dönemdeki yıldızı Yeliz Özel, diğerleri ise genç oyuncular Gamze Çetinel ve Sevda Akbulut... Geçmiş dönemde yurtdışında da forma giyen ve halen Milli Piyango takımında oynayan, ancak üç hafta önce dizinden geçirdiği ameliyat nedeniyle milli takımda yer alamayan Özel, karşılaşmanın resmi istatistiğine göre 11 numaralı formayla sahaya çıkmış ve maçta bir de iki dakika cezası almış gözüküyor.
5 numaralı Gamze’nin ise hem bir gol atmış, hem de iki kez iki dakika cezası almış olduğu yazıyor. Resmi rapora göre 9 numarayı giyen Sevda Akbulut da milli takım adına bir gol atmış.

‘İlk maçta yoklar’
Hollanda’daki grup maçlarının ilkinde Yunanistan’ı 40-28 yenen ve elemelere iyi bir başlangıç yapan Bayan Milliler’in bu maç kadrosunda gözükmeyen üç ‘hayalet’ hentbolcunun, milli takımın maç listesine nasıl girdiği anlaşılamadı. Ankara’da rehabilitasyon çalışmalarına devam eden Yeliz Özel de isminin maç kadrosunda bulunduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı.

‘O oyuncu ben değilim!’
Avrupa’nın en iyi oyuncuları arasında gösterilen Özel, “Antrenörümüz her maç öncesi organizasyona bir liste vermek zorunda. Ancak bizlerin orada olmadığını bile bile nasıl böyle bir liste verilmiş anlamak mümkün değil. Normalde 11 numaralı Senar Yeşilbayır giyer. Oyuncuların sırtlarında da isimleri yazılıdır. İlk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum, çok şaşırdım. Fakat kesin olan bir şey varsa, orada oynayan 11 numara ben değilim!” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 02:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?