20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Haydi Fener bu sefer olsun...

Şampiyonlar Ligi’nde tur şansı mucizelere bağlı olan Fenerbahçe, bu gece UEFA Kupası için Sparta Prag ile Prag’da karşılaşıyor. Sarı-Lacivertliler Sparta Prag’ı Prag’da devirirse grup 3.’lüğünü garantileyecek, beraberlik de üzücü bir sonuç olmayacak. Zafer istiyoruz, yüzümüz biraz gülsün istiyoruz. Saatleri ayarladık, 21.45’i bekliyoruz...
Bu sezon grubunda yaptığı 4 maçta 1 galibiyet, 3 yenilgi alarak 2. tur şansını oldukça azaltan sarı-lacivertliler, Çek rakipleri karşısında zorlu bir mücadele verecek.
Maçı kazandığı taktirde grupta puanını 6’ya çıkararak UEFA Kupası’nı garantileyecek sarı-lacivertliler, Manchester United’ın Olympique Lyon ile yapacağı maçın sonucuna göre de gruptan çıkma şansına bakacak.

FENERBAHÇE’DE 4, AC SPARTA PRAG’DA 3 EKSİK

Kart cezası ve sakatlıklar nedeniyle Fenerbahçe’de 4, AC Sparta Prag’da da 3 futbolcu kadroda yer almayacak.
Sarı-lacivertlilerde, Van Hooijdonk ve Deniz’in sakatlığı bulunurken, Servet ve Serkan kart cezaları nedeniyle maçta yer almıyor. Çek ekibinde ise Pergl sakatlığı, Poborsky ve Homola da cezaları nedeniyle takımda olmayacak.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, kadrodaki eksikler nedeniyle Semih ve Mahmut Hanefi’yi de kadroya aldı.

İŞTE MUHTEMEL 11’LER

FENERBAHÇE: Rüştü, Ümit, Luciano, Önder, Fabiano (Kemal), Serhat, (Mehmet), Selçuk, Aurelio, Tuncay, Alex, Nobre.
AC SPARTA PRAG: Blazek, Vorisek, Kovac, Petras, Labant, Simak, Sivok, Zelenka, Urbanek, Pacanda (Meduna), Jun.
Hakem: Wolfgang Stark (Almanya).
Saat: 21.45.
Yayın: Star.
Stat: Toyota Arena.

Fenerbahçe, Avrupa Kupaları’nda 8 senedir deplasmanda kazanmaya hasret kaldı. Son galibiyetini 1996 yılında İngiltere’de Manchester United’ı 1-0 yenerek elde eden ve rakibinin 40 yıllık evinde mağlup olmama rekorunu tarihe gömen Kanarya, o günden bu yana oynadığı 14 müsabakada 10 yenilgi, 4 de beraberlik elde etti.

İki kez güldü

ÇEK takımları ile bundan önce yedi kez karşılaşan Fenerbahçe, sadece iki kez galibiyet mutluluğu yaşadı. Sarı - Lacivertliler, beş yenilgi alırken, en ağır mağlubiyeti 1992 yılında 7-1’lik skorla Sigma Olomouc önünde tattı.

SON ANTRENMAN TOYOTA ARENA’DA YAPILDI

Fenerbahçe, maç öncesi son çalışmasını maçın oynanacağı Toyota Arena Stadı’nda dün akşam yaptı.
Futbolcuların bir hayli hırslı ve istekli oldukları gözlenirken, Daum, soğuk bir havada yapılan çalışmada ısınma çalışmalarının ardından yarı sahada hücum organizasyonları üzerinde durdu. Daum, daha sonra uzun bir süre futbolcularına korner çalışması yaptırdı. Antrenman serbest çalışmayla son buldu.
Antrenmanı Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin yanı sıra maç için Prag’a gelen taraftar grupları da izledi.
Bu arada, maçın oynanacağı Toyota Arena Stadı’nın çim zemininin bozuk olduğu gözlendi.
AA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 17:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?