16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Hazırlık maçında düello!

Werder Bremen'e farklı yenilen Beşiktaş, Feyenoor'a elenen ezeli rakibi Galatrasaray'ı geçen yıl olduğu gibi yine penaltı atışları sonucu mağlup etti.

Antalya'da düzenlenen Efes Cup 6 turnuvasının üçüncülük maçı muhteşem bir mücadeleye sahne oldu. Son dakikada maçı penaltılara götüren Beşiktaş, Ferhat'ın penaltıyı kaçırmasıyla yılın ilk derbisinde gülen taraf oldu.

PENALTILAR

Beşiktaş adına ilk penaltıyı kullanan Bobo'nun vuruşunda Aykut topu köşeden çıkardı. Galatasaray'da topun başına gelen Ümit'in vuruşunda bu defa Murat başarılıydı. Burak top ve kaleciyi farklı köşelere gönderdi. Oyuna sonradan giren Özgürcan'ın penaltısında, Murak köşeyi doğru tahmin etti ama topa uzanamadı. Gökhan Zan'ın vuruşunda Aykut gole izin vermedi. Son dakikalarda oyuna giren Aydın'ın vuruşunda, kaleciden seken top ağlara gitti. İbrahim Akın'ın sert şutunda top Aykut'un elinin altından filelerle buluştu. Galatasaray'da 4. penaltıyı kullanan Okan'ın vuruşunda kaleci hareke edemedi. Skoru 1-1'e taşıyan Nobre, golüyle tekrar eşitliği sağladı. Mehmet Güven de penalıyı kaçırınca penaltı atışlarına devam edildi. Beşiktaş'ta Serdar Kurtuluş muhteşem bir penaltı kullandı. Topu beyaz noktaya bırakan Emre Aşık da penaltıyı kaçırmadı. 7. penaltıyı kullanan Baki Mercimek'in vuruşunda Aykut'tan seken top ağlara gitti. Soğukkanluı bir vuruş yapan Tolga, skora eşitlik getirdi. Mehmet Sedef, kaleciyi ters köşeye yatırdı. Ferhat'ın vuruşunu Murat kurtardı ve Beşiktaş turnuvanın üçüncüsü oldu.

9. dakikada Arda'nın ortasınsda ceza alanı içinde topu iyi kontrol eden Ümit Karan, sol ayağıyla çok güzel vurdu. Top kaleci Murat'ın yanından filelerle buluştu: 1-0

20. dakikada Burak'ın uzak mesafeden kullandığı müthiş serbest vuruşu, kaleci Aykut aynı güzllikte kornere tokatladı.

35. dakikada savunmanın arkasına atılan ara pasıyla ceza sahasına giren Bobo'nun hafif çaprazdan vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

48. dakikada Sabri savunmanın arkasına sarkan Ümit'i gördü ancak Gökhan Zan zamanında araya girerek tehlikeyi önledi.

70. dakikada Tolga, Bobo'ya sert girince iki oyuncu arasında tartışma başladı. Birbirlerini iten oyucuları takım arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Hakem, Tolga'ya sarı kartını gösterdi.

76. dakikada Ümit Karan'ın topla ceza sahasında buluşur buluşmaz gönderdiği sert şut üstten auta gitti.

90. dakikada Burak'ın ceza sahasına ortasında Galatasaray savunmasının bomboş bıraktığı Nobre, kafayla topu ağlara gönderdi: 1-1.

GALATASARAY: 6 - BEŞİKTAŞ: 7

Stat: WOW Futbol Center
Hakemler: Mustafa Kemal Abitoğlu
Galatasaray: Aykut, Cihan, Tolga, Emre Aşık, Ferhat, Sabri, Ayhan (Dk. 89 Okan), Mehmet Güven, Arda (Dk. 66 Özgürcan), Hasan Kabze (Dk. 80 Aydın), Ümit Karan
Beşiktaş: Murat, Ali Tandoğan, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Mehmet Sedef, Burak, Fahri (Dk. 72 Baki), Serdar Kurtuluş, Aydın Karabulut (Dk. 46 İbrahim Akın), Delgado (Dk. 64 Nobre), Bobo
Goller: Dk. 9 Ümit Karan (Galatasaray) Dk. 90 Nobre (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 60 Fahri (Beşiktaş) Dk. 68 Arda, Dk. 70 Tolga, Dk. 78 Emre Aşık (Galatasaray)

NOTLAR

GERETS, İLK 11'İ TAMAMIYLA DEĞİŞTİRDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Feyenoord maçında ilk 11'de oynayan futbolculardan Orhan Ak dışındakileri Beşiktaş karşılaşmasının kadrosuna almazken, Orhan da yedek soyundu. Sarı-kırmızılılar, derbi maçta yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktı.

Dünkü maçta sakatlanan Bilal Aziz'in bugün MR'ı çekildi. Genç oyuncunun, önemli bir sakatlığı olmadığı öğrenildi.

TIGANA, İBRAHİM TORAMAN VE FAHRİ'Yİ DEĞİŞTİRMEDİ

Siyah-beyazlılarda, SV Werder Bremen maçında ilk 11'de oynayan İbrahim Toraman ve Fahri, Galatasaray maçında da ilk 11'de forma giyerlerken, diğer futbolculardan Baki, Nobre, İbrahim Akın ve Gökhan Güleç derbi maçta yedek soyundu.

GÖKHAN ZAN VE DELGADO, İLK 11'DE

Beşiktaş'ta, sakatlıktan yeni kurtulan ve takımla çalışmalara kademeli olarak başlayan Delgado ile Gökhan Zan, derbi maçta ilk 11'de oynadı. Daha önce turnuvada oynamayacağı açıklanan 2 oyuncuyu Tigana, sürpriz bir biçimde Galatasaray karşısında ilk 11'de sahaya sürdü.

BİLET FİYATLARI ARTIRILDI

Turnuvada 3.lük maçı Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılınca, bilet fiyatları da artırıldı. Daha önce 10 ve 20 YTL olarak açıklanan bilet fiyatları, derbi maçta 50 YTL'ye çıkarıldı. Bilet fiyatları artırılınca tribünler boş kaldı. Galatasaray ile Feyenoord Rotterdam arasında dün yapılan maçta tribünler tamamıyla dolarken, bugün derbi maçta kale arkası tribünlerinde bir tek taraftar bile bile yoktu. Diğer tribün de tamamıyla dolmazken, 2 bin 500 kişilik sahada karşılaşmayı yaklaşık 600 kişi izledi.

Öte yandan karşılaşmaya 440 Türk, 32 yabancı basın mensubunun akredite yaptırdığı bildirildi. Basın tribününde de boşluklar göze çarptı.

İKİ TAKIM TARAFTARI DA AYNI TRİBÜNDE

Tribünde iki takım taraftarı arasında yalnızca 2 sıra jandarma yer alırken, taraftarlar centilmence karşılaşmayı beraber izlediler.

Bu arada jandarma, karşılaşma öncesinde güvenlik önlemleri aldı. Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılan karşılaşmanın Antalya'da jandarma bölgesinde yapılan ilk derbi olduğu bildirildi.

EUROSPORT VE EL CEZİRE SPORTS NAKLEN YAYINLADI

Organizasyon komitesi, karşılaşmanın Eurosport ve El Cezire Sports'dan naklen yayınlandığını kaydetti. Derbi maçın yurtdışında 100'den fazla ülkede naklen yayınlandığı bildirildi.

Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 23:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?