29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Hedefi vurduk

Milli takım menajeri Harun Erdenay, grupta 3’te 3 yaparak istedikleri sonucu aldıklarını söylerken, "Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Gruptan namağlup çıkmayı amaçlıyoruz. Bunun için de gücümüz var" diye konuştu.

2009 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası Elemelerinde C Grubu’nda Fransa’yı yenen A Milli Takımın Menajeri Harun Erdenay, Avrupa’nın güçlü bir takımını yenmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Erdenay, grupta hedeflerinin lider olarak çıkmak olduğunu belirterek, "Fransa’yı yenerek bu hedefe çok yaklaştık. İlk yarıda 3’te 3 yaparak hedefimizi de vurduk. Diğer takımların 2 puan önündeyiz. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Gruptan namağlup çıkmayı amaçlıyoruz. Bunun için de gücümüz var" dedi.

Bu bize yeter

Deplasmandaki Ukrayna maçının ardından kendi sahalarında Belçika ile karşılaşacaklarını hatırlatan Harun Erdenay, "Bu bile grup liderliği için yetebilir. Ama bütün maçları kazanmak istiyoruz. Yüzde 90 gruptan çıkarız. takım içindeki atmosfer, arkadaşlık ve dayanışma bizi bugünlere getirdi. Bu takıma herkes güvenmeli. Destek vermeli. İyi işler yapacağımıza inanıyorum. Bu takım geçmişe sünger çekti. Yeni bir sayfa açtı. Bize güvenenleri utandırmamak için iki kat çalışıyoruz ve 2010 yılında ülkemizde yapılacak Dünya Şampiyonası’nda en iyi şekilde var olmak istiyoruz" diye konuştu. Takımda Cemal Nalga’nın bir sakatlığının bulunduğunu kaydeden Erdenay, bu oyuncunun da Ukrayna kadrosunda yer alacağını sözlerine ekledi.

Arkadaşlık çok iyi

Fransa karşısında çok iyi bir maç çıkardıklarını ifade eden koç Tanjevic, "Savunma ve hücumda çok iyi oynadık. Özellikle takımdaki tecrübeli oyuncular gençlere çok iyi örnek oluyor. Örneğin Hidayet. Hidayet kendi istatistikleri için oynamadı. Genç arkadaşlarına sayı attırmak için mücadele etti. Aynı şekilde Kerem Tunçeri ve Kerem Gönlüm de aynı şekilde sahada mücadele ettiler. Bu hava beni galibiyetten daha çok sevindiriyor. Grupta şimdi büyük bir avantajımız var. Ama bu sadece bir avantaj. Ukrayna maçı bizim için çok önemli. Fransa karşısında çok yorulduk. Önümüzdeki 2 günde de kaybettiğimiz enerjimizi kazanmaya çalışacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 14:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?