20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Henüz borcumu ödeyemedim!

SOSA LİGİN İKİNCİ YARISINI BEKLİYOR

Gaziantepspor Kulübü'nün yayın organı Gaziantepspor Dergisi'ne özel röportaj veren Sosa, kendisi ve Gaziantepspor hakkında açıklamalarda bulundu.

Gaziantepspor'un sezon başında transfer ettiği Ismael Sosa, "Henüz Gaziantepspor'a borcumu ödeyemedim" dedi.

Arjantinli yıldız Ismael Sosa, fakir bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, "Futbola 3. Lig takımının alt yapısında 9 yaşında başladım. 15 yaşıma kadar orada oynadım. Daha sonra Independiente takımın alt yapısına çağırıldım. 18 yaşına kadar da profesyonel bir sözleşme imzaladım. Sonrasında bütün kariyerim Independiente takımında devam etti. Şuanda Gaziantepspor adına buradayım" diye konuştu.

Gaziantep'e gelişinde havaalanındaki karşılamadan çok etkilendiğini kaydeden Sosa, "Ben ülkemden ilk kez ayrılıyordum. Başka bir ülkeye gelerek böyle bir karşılamayla karşılaştığınızda tabii ki hoşunuza gidiyor. Böyle bir karşılama sizden bekleneni de aşağı yukarı göz önüne seriyor. Çünkü böyle bir karşılama yapıldığına göre sizden beklenti yüksek demek oluyor. Şuana kadar ben o beklentiyi karşılayabildiğimi düşünmüyorum. Çünkü maddi olarak baktığımızda Gaziantepspor benim için çok yüksek bir bonservis bedeli ödedi. Havaalanına gelen taraftarların, kulübün ve yöneticilerin beklentilerini karşılamak için çok çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Sosa, taraftar desteğinin futbolcu ve takım için çok önemli olduğunu ifade ederek, gelecek planlarıyla ilgili şunları söyledi:

"Futbolcunun geçmişi geçmişte bırakması gerek. Benim açımdan da öyle. Şuan şöyle bir misyonum var. Ülkemden farklı bir ülkede futbol kariyerimi sürdürüyorum. Takımın benden beklentisi çok yüksek. Bu beklentinin ne kadar yüksek olduğunu, ödediği bonservis parasıyla da gösterdiler. Benim de bu verilen parayı hak etmem gerekiyor. Hatta hak etmekten öte çok daha iyi oynarsam, kulübün bana harcadığı paradan daha fazlasını kazanmasını isterim. Hedeflerim burada futbol açısından ne yapabiliyorsam daha iyisini yapmak. Oynayıp futbolumu daha da geliştirmek istiyorum."

Teknik Direktör Tolunay Kafkas'ın profesyonel bir teknik direktör olduğunu kaydeden Sosa, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tolunay hoca, çalışmayı çok seviyor ve kazanmayı isteyen futbolcuları yanında görmek istiyor. Bizlere de bunu aşılamaya çalışıyor. Sadece futbolda değil, özel hayatımızda da genel olarak birçok konuda bize yardımcı oluyor. Bunlar bir oyuncunun hocasına güvenmesi açısından çok önemlidir. Bu tür şeyleri bizimle konuşuyor olması da benim çok hoşuma gidiyor. Ben çok seviyorum ve başarılı bir teknik adam olarak görüyorum kendisini. Umarım onunla çok büyük başarılar yakalarız. Tolunay hoca ve bu teknik kadro ile bizim çok daha iyi yerlerde olmamız gerek. Benim düşüncem bizim en kötü ilk 6 sırada olmamız gerek. Ben ilk 6 sırada bitirmemizi istiyorum. Bunun için çok daha fazla çalışacağız. Zaman bize ne gösterecek bunu da göreceğiz."

Genç futbolcu Gaziantep'i çok sevdiğini ifade ederek, "Ben Gaziantep'i gerçekten seviyorum ve bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Sakin bir şehir ama bir çok yere gidilecek bir şehir. Benim açımdan çok önemli olan güvenli bir şehir. Mesela Arjantin'de futbolcuysanız cebinizde çok paranız varmış gibi bakıyorlar. Bir yere giderken biraz tedirgin gidebiliyorsunuz. Birileri bir şeyleri mi çalabilir mi diye düşünebiliyorsun. Fakat Gaziantep'te kesinlikle böyle bir şey yok. Hatta gördüğüm kadarıyla insanlar size daha güvenle bakıyorlar. Akıllarından kötü bir şeyler geçmiyor. Buradaki insanlar çok saygılı ve iyi davranıyorlar. Hep yüzlerinde bana karşı sevgi ve gülümseme oluyor. Bu da beni mutlu ediyor. Gaziantep'te olmaktan gerçekten mutluyum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2011 Pazar 15:35:02
Güncelleme :3 Ocak 2011 Pazartesi 09:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?