20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

'Herkesin şampiyonluk şansı eşit'

Trabzonspor'un yeni transferlerinden Selçuk İnan, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın transfer ettiği oyuncuların, takım arkadaşlarından üstün olmadığını belirterek, şampiyonluk yarışında herkesin şansının eşit olduğunu söyledi. Genç futbolcu, forma savaşından bir korkusunun olmadığını ifade ederek, hak edenin askıdaki formayı alacağını belirtti.

Birçok takımdan transfer teklifi aldığını, ancak Trabzonspor'u tercih ettiğini belirten Selçuk İnan, "Trabzonspor, hedefleri belli olan bir takım. Benim üzerimde emeği olan eski hocam Ersun Yanal'ın da burada olması bu transferde etkili oldu. Trabzonsporlu yöneticilerimiz beni almak için de büyük çaba sarf ettiler. Büyük bir fedakarlık yaptılar. Ben de bu isteklerine karşı onlara Trabzonspor'da oynamak istediğimi söyledim. Burada olmaktan çok mutluyum. Bütün takım arkadaşlarımla aram çok iyi. Herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Herkes iyi durumda kampın başı olmasına rağmen çok iyi çalışyoruz. Yaptığımız çalışmaların sonucunu ilerleyen haftalarda alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Trabzonspor'da beklentileri bildiğini, ancak bu beklentilerin üzerinde bir baskı yapmadığını belirten Selçuk İnan, "Biz yeni bir takımız, bunun herkesin bilmesini istiyoruz. Bizim de hedeflerimiz var. Bu hedeflerden biri de şampiyonluktur. Bunun gelmesi için de çok çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bu kolay bir şey değil. Biz elimizden gelenin en iyisini yapıp hedefe ulaşacağız" diye konuştu.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in A Milli Takım'ın Moldava ile oynadığı maçta kendisini kadroya aldığını, ancak Avrupa Şampiyonası kadrosuna dahil etmediğinin hatırlatılması üzerine Selçuk İnan, "Performansımın yetmediğini düşündüğü için almamıştır. Moldava maçında kendi adıma şansızlık olarak nitelendiriyorum. İstediğim gibi oynayamadım. Sonuç istediğimiz gibi de olmadı, ama ilerleyen zamanlarda A Milli Takım kadrosunda olacağımı düşünüyorum" dedi.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın transfer ettiği oyuncuların kendi takım arkadaşlarından üstün olmadığını ifade eden Selçuk İnan, şampiyonluk yarışında herkesin şansının eşit olduğu olduğunu söyledi. Selçuk İnan, takımdaki forma savaşından bir korkusunun olmadığını da belirterek, "Forma askıda durur. En çok kim çalışırsa ve hocanın isteklerini kim daha iyi yerine getirirse formayı alır. Benim de bundan bir korkum yok. İyiysem ben oynarım, değilsem sıramı beklerim. Her zaman olduğu gibi" diye konuştu.

Manisaspor'da çok kaliteli oyuncuların bulunduğunu, ancak takım olmakta zorluk yaşadıklarını belirten Selçuk İnan, "Vestel Manisaspor çok kaliteli oyunculara sahip olduğu için kadrosunda bululan oyunculara talep var. Ama ligden düştü. Bunu ben de anlamakta zorluk çekiyorum. Vestel'in bırakması ve iyi bir takım olamamanın verdiği sıkıntılarla küme düştük" ifadelerini kullandı.

Futbol hayatına Çanakkele Dardanelspor'da başlayan genç oyuncu Selçuk İnan, 2006 yılında Ersun Yanal'ın isteği doğrultusunda Vestel Manisaspor'a transfer oldu. Gösterdiği performansla büyük takımların gözdesi olan başarılı orta saha oyuncusu, bu sezon başında eski hocası Ersun Yanal'ın çalıştırdığı Trabzonspor'a transfer oldu. 4 büyük takımın transfer etmek istediği oyuncu Ersun Yanal'ın prensi olarak biliniyor. İki kez A Milli, 10 kez Ümit Milli Takım formasını giyen Selçuk İnan, U-20, U-19 Milli Takımları'nda yüze yakın maçta forma giydi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 12:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?