25
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Hiçbir endişemiz yok!

BURSASPOR LİDERLİĞİ KAYBETMEK İSTEMİYOR

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile zor bir karşılaşma oynayacaklarını belirterek, "Mancehester United maçının bize kattığı değerlerle zevkli bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Antalya'da puan kaybı uzun süredir koruduğumuz liderliği elimizden alabilir" dedi.

Özlüce Tesisleri'nde antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Sağlam, Antalyaspor'un bu sezon saygı duyulması gereken bir performans ortaya koyduğunu belirtti.

Zor bir karşılaşma oynayacaklarının farkında olduklarını hatırlatan Ertuğrul Sağlam, "Dolayısıyla bu zor karşılaşmada nasıl 3 puanı alacağımızı da iyice düşünmemiz gerekiyor. Bu gibi ekiplerin karşısında eski yaptıklarınızdan daha fazlasını ortaya koymalısınız. Zirve mücadelesi içerisinde de alttaki rakipleri de bize tam anlamıyla yapıştığını düşünürsek, herhangi bir puan kaybının uzun haftalardır koruduğumuz liderliği elimizden alacağını düşünüyoruz. O yüzden kazandığınız zaman bir çok açıdan bize katkı sağlayacak, bizi mutlu edecek bir 90 dakika oynayacağız" diye konuştu.

"MANCHESTER UNİTED MAÇININ BİZE KATTIĞI DEĞERLER İLE ZEVKLİ BİR KARŞILAŞMA OYNAYACAĞIZ"

Geçtiğimiz yıl elde edilen şampiyonluğun ardından bu sezon ortaya konulan performansla elde edilen başarıyı hak ettiklerini ifade eden Sağlam, "Şampiyonlar Ligi ile beraber çok zorlu bir grupta, zorlu maçlar oynayarak ligde iyi durumumuzu devam ettirdik. Bundan sonraki dönemde de Şampiyonlar Ligi'ndeki mücadelenin de bize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bundan sonraki dönemin bizim açımızdan daha iyi geçeceğini umuyorum. Bundan sonraki lig maçlarında iyi performanslar ortaya koyacağız. Ben bu karşılaşmanın da Mancehester United maçının bize kattığı değerlerle zevkli geçeceğini düşünüyorum. Renkli bir karşılaşma olacağına inanıyorum. İki tane pozitif futbol düşünen, kazanmayı düşünen takımın mücadelesinin iyi geçeceğini düşünüyorum. İzleyenlere zevk vereceğine inanıyorum. Bizim bundan önceki maçlarımızda olduğu gibi keyif vereceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"PERFORMANSI ARTAN OYUNCULAR BENİ MUTLU EDİYOR"

Insua başta olmak üzere oyuncuların performansında artış olduğunun sorulması üzerine Sağlam, "Potansiyelleri doğrultusunda her geçen gün performanslarını artırıyorlar. Oyuncularımızın zaman zaman performansı inişli çıkışlı olarak kendini gösteriyor ama her geçen gün artması bizi mutlu ediyor. Sürekli konuşuyoruz, arkadaşları uyarıyoruz. Performansı artan arkadaşlarımızın durumu bizi mutlu ediyor. Aynı şekilde performansı düşen oyuncularımızı da konuşuyoruz. Futbolcularımızın kendi durumuna göre çok çalışmasını istiyoruz. Oyuncularımızın hepsinden beklediğimiz zaten bu. Kendi performanslarına bakarak devamlı bunu artırmaları. Normal olan da bu" cevabını verdi.

"SERCAN, VOLKAN VE ERGİÇ'İN SAKATLIKLARI CİDDİ"

Sağlam, Manchester United maçında sakatlanan Volkan Şen, Sercan ve Ergiç'in durumlarının ciddi olduğunu, Antalya maçında oynamayabileceklerini belirtti. Sercan'ın durumunun yarın netlik kazanacağını ifade eden Sağlam, "Üçü de Antalya maçında oynayamayabilirler. Ama hiçbir endişemiz yok. Onların yerine çıkıp oynayacak oyuncularımız da çıkıp gerektiği gibi oynayacaklardır" dedi. Hüseyin ve Batalla'nın Manchester maçında oynatılmamasının sorulması üzerine Sağlam, 27 kişilik kadroda herkesi kadroya almalarının mümkün olmadığını kaydetti.

"KIRIKHAN DA BURALARA KADAR GELDİYSE SAYGI GÖSTERİLMEYİ HAK EDİYOR"

Türkiye Kupası maçlarının da başlamasıyla yoğunluğun daha da artacağının hatırlatılması üzerine ise Sağlam, "Bu yoğunluk bizim işimizin bir parçası, dolayısıyla şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı biz istedik. Dolayısıyla tüm yoğunluğu göğüslememi gerekiyor. Bu sezon Türkiye kupasında da iddialı olduğumuzu söylemek istiyoruz. Rakibimiz kim olursa olsun, Kırıkhan da olsan, ki onlarda buraya kadar geldiklerine göre, saygı gösterilmeyi hak ediyorlar, dolayısıyla Kırıkhan'la oynayacağımız maçta iyi bir başlangıç yapmayı isteyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 12:50:03
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 15:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?