19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Hido, LeBron'u mağlup etti!

Hidayet'li Orlando 2-1 öne geçti

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, LeBron James'in takımı Cleveland Cavaliers'ı kendi sahasında 99-89 yenerek seride 2-1 öne geçti...

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Doğu Konferansı final serisi 3. maçına Orlando'nun sahası Amway Arena ev sahipliği yaptı. Serinin ikinci maçında bitime 1 saniye kalan LeBron James'in basketiyle maçı kaybeden Orlando Magic bu kez rakibini 10 sayı farkla (99-89) mağlup etti ve 7 maçlık seride 2-1 öne geçti.

Orlando'nun All-star yıldızlarından Dwight Howard attığı 24 sayıyla takımının galibiyetine büyük katkı sağlarken, Rafer Alston da 18 sayı üreterek dikkat çekti.

İki takım arasında oynanan mücadele oldukça gergin geçti. Tam 58 faulün çalındığı gecede hakemler 2 kez teknik faul kararı verdiler ve mücadelenin büyük bir bölümünde iki takım oyuncularını ayırmaya çalıştılar. Her iki takımın basketbolcuları da yapılan fauller nedeniyle toplam tam 87 kez serbest atış kullanmak zorunda kaldılar.

Mücadeleye ilk 5'te başlayan ve 41:23 dakika süre alan milli yıldız Hidayet Türkoğlu ise 1/11 gibi düşük bir şut yüzdesiyle maçı tamamlamasına karşın 12 kez geldiği serbest atış çizgisinden takımına 11 sayı kazandırdı. Hidayet mücadeleyi 13 sayı, tamamı savunma olmak üzere 10 ribaunt, takım yükseği olan 7 asist ve 1 top çalmayla noktaladı. Hidayet maçın tek 'double-double' yapan ismi oldu.

Orlando'da oyuna sonradan dahil olan isimlerden Mikael Pietrus 16 sayı üreterek galibiyete katkı sağlarken Rashard Lewis de 15 sayıyla oynadı.

Geceyi deplasmanda aldığı mağlubiyetle kapatan ve konferans finali serisinde 2-1 geriye düşen Cleveland Cavaliers'ta ise sezonun MVP'si LeBron James'in 41 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Mo Williams 15 sayı, 7 ribauntluk oyunuyla takımına katkı sağlarken, Delonte West ise 12 sayı üretti.

İki takım arasında serinin 4. karşılaşması yine Orlando'nun sahası Amway Arena'da Çarşamba günü TSİ sabaha karşı oynanacak.

NBA'de heyecan Batı Konferansı final serisinde Los Angeles Lakers ile Denver Nuggets arasında TSİ sabaha karşı oynanacak karşılaşmayla devam edecek. Lakers-Denver serisinde Lakers'ın 2-1'lik üstünlüğü bulunuyor.






 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 12:49:33
Güncelleme :25 Mayıs 2009 Pazartesi 12:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?