27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Hido kaçıncı oldu?

FIBA, Avrupa'da, basketbolseverler ve otoritelerin verdiği oylarla İspanyolların yıldız oyuncusu Pau Gasol'ün 2008 yılının 'En İyi Oyuncusu' seçildiğini açıkladı. İspanya Milli Takımı'yla Pekin Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan ve NBA ekiplerinden LA Lakers'ın formasını giyen Pau Gasol, yine NBA ekiplerinden Portland Trail Blazers'ın formasını giyen vatandaşı Rudy Fernandez'in önünde 'Avrupa'da yılın en iyi oyuncusu' seçildi. 3. sırayı ise, bu ödülü 2005'te kazanan NBA ekiplerinden Dallas Maverciks'in Alman yıldızı Dirk Nowitzki aldı.

Gasol, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda İspanya Milli Takımı ile gümüş madalya kazanmıştı. İspanya'da sayı, ribaund ve blok kategorilerinde ilk sırada yer alan 2 metre 15 santimetre boyundaki tecrübeli Katalan pivot, Olimpiyatların final maçında ABD karşısında 21 sayı ve 6 ribaunt ile oynayarak dikkat çekmişti.

FIBA Avrupa Başkanı George Vassilakopoulos, Pau Gasol'ün ödülü almasıyla ilgili olarak, "Pau Gasol'un Pekin'deki başarımı onun bu ödülü ne kadar hakettiğini kanıtladı" dedi.

Sıralamada ilk üç Gasol, Fernandez ve Nowitzki olarak gerçekleşirken, Ramunas Siskauskas (Litvanya) dördüncü, Tony Parker (Fransa) beşinci oldu.

Basketbol hayatını NBA ekiplerinden Orlando Magic'te sürdüren ve A Milli Takım'ın, yenilgi almadan 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılma hakkı elde ettiği süreçte Ay-yıldızı formayla iyi bir performans gösteren Hidayet Türkoğlu, listede 6. sırada yer aldı.

NBA ekiplerinden Utah Jazz'da oynayan, ancak A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde oynadığı maçlarda forma giymeyen Mehmet Okur'un yer almadığı listede zirvenin ilk 2 sırasında ise İspanyol basketbolcular yer aldı.

'Avrupa'da yılın en iyi basketbolcusu' listesi şöyle:
1 - Pau Gasol (İspanya)
2 - Rudy Fernandez (İspanya)
3 - Dirk Nowitzki (Almanya)
4 - Ramunas Siskauskas (Litvanya)
5 - Tony Parker (Fransa)
6 - HİDAYET TÜRKOĞLU (Türkiye)
7 - Andrei Kirilenko (Rusya)
8 - Luol Deng (İngiltere)
9 - Andris Biedrins (Letonya)
10 - Dimitris Diamantidis (Yunanistan)
11 - Nikola Pekovic (Sırbistan)
12 - Zoran Planinic (Hırvatistan)
 

...
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 15:41:01
Güncelleme :21 Şubat 2009 Cumartesi 15:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?