29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Hırvatistan'ı tanıyalım

A Milli Takımımız, Çek Cumhuriyeti'ni devirerek 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda B Grubu'nu ilk sırada bitirmeyi garantileyen Hırvatistan'la 20 Haziran'da Avusturya'nın Viyana kentinde karşılaşacak.

A Milli Takımımız, Çek Cumhuriyeti’ni devirerek 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda
B Grubu’nu ilk sırada bitirmeyi garantileyen Hırvatistan’la 20 Haziran’da Avusturya’nın Viyana kentinde karşılaşacak. Elemelerde İngiltere’yi finallerin dışına iten Hırvatlar’ın hocalığını genç Slaven Bilic yapıyor. Hırvatlar, Almanya’nın favori olduğu B Grubu’nda önce Avusturya’yı 1-0 ardından da Panzerler’i 2-1 devirerek buraya gelmesinin şans olmadığını herkese gösterdi. Bilic, takımını bu turnuvada 4-4-2 sisteminde oynatıyor. Savunmada Simunic ve Robert Kovac çok tecrübeli isimler. Orta saha genç ama teknik kapasitesi yüksek oyunculardan kurulu.

Oyun kurucuları Modric
Özellikle Tottenham’a transfer olan 23 yaşındaki Luka Modric, Hırvatlar’ın beyni konumunda. Avusturya filelerini havalandıran Modric, özellikle gollük paslarıyla çok tehlikeli. Bu turnuvada diğer dikkat çeken isimler ise Srna ve Kranjcar. Özellikle bu futbolcuların hızı muazzam. Forvet hattı ise Alman yapımı. Olic, Hamburg forması giyiyor, Klasnic ise Werder Bremen’in en önemli gol silahı. Bugüne kadar 3 maç yaptığımız rakibimiz karşısında 1 mağlubiyet,
2 de beraberlik aldık. Tek resmi karşılaşmamız ise EURO 96’da 1-0 kaybettiğimiz mücadele.

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 09:19:18
Güncelleme :16 Haziran 2008 Pazartesi 09:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?