20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Hızlı feribotla su kayağı

Ünlü su kayağı sporcularından Hollandalı Duncan Zuur, önceki gün Yenikapı İskelesi’nden kalkan Orhangazi feribotunun arkasından Bandırma’ya kadar (wakeboard) su kayağı yaptı.

Zuur, enerji içeceği RedBull sponsorluğunda Orhangazi feribotunun arkasına bağlanan iple azgın dalgalarla boğuştu. 1200 yolcu ve 225 araç taşıyan Orhangazi feribotuyla yapılan gösteri, dünyada ilk kez “Hızlı Feribotla Su Kayağı” olarak kayıtlara geçti. Feribota binen yolcuların da izlediği gösteri sırasında iki saat boyunca denizde kalan Zuur, özellikle feribotun dev motorlarının oluşturduğu üç metrelik dalgalarla boğuştu.

Dingin sularda yapılan su kayağını ilk kez feribotla deneyen Zuur, saniyede kalkan 3 tonluk su kütleleriyle uğraştı. 88 metre uzunluğundaki feribot dört motoruyla saatte 38 deniz mili (70 kilometre) yaparken Redbull yetkilileri, tüm dünyada ilk kez böyle bir denemenin başarıyla yapıldığını belirtti.

“Zorlanmadım desem abartmış olurum” diyen?Zuur duygularını şöyle ifade etti:?“Feribota yaklaşamam diyordum ama motorlara neredeyse 30 metre yanaştım. Bu zorlu sularda bu denemeyi yaşayan ilk kişi olmaktan büyük heyecan duyuyorum. Adrenalin demek risk demektir.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 16:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?