23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Hooıjdonk Hollanda yolunda

Amsterdam - Fenerbahçe’nin Hollandalı futbolcusu Pierre Van Hooijdonk’un, gelecek sezon için Hollanda Birinci Ligi takımlarından NAC Breda ile anlaşma yolunda olduğu bildirildi.

Hollanda gazetesi Algemeen Dagblad’in haberine göre, Temmuz ayında Fenerbahçe ile sözleşmesi bitecek olan 35 yaşındaki Hooijdonk, bu kararı verirken, Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Marco Van Basten’den etkilendi. Basten, 2006 Dünya Kupası’nda mücadele edecek Hollanda Milli Takımı’nda Hooijdonk’un forma giyebilmesi için, düzenli olarak ilk 11’de sahaya çıkması gerektiğini ima etmişti.

Hooijdonk, 1990’ların başından itibaren NAC Breda’da 4 yıl forma giymiş ve daha sonra kısa süreli de olsa Celtic, Nottingham Forest, Vitesse, Benfica ve Feyenoord’da oynamıştı.

Son olarak 2 sezondur Fenerbahçe’de top koşturan Hollandalı futbolcu, NAC Breda forması altında çıktığı 115 maçta 81 kez fileleri havalandırmıştı.

Fenerbahçe ile çıktığı 47 maçta 32 gol atan ve sarı-lacivertli takımın 2004 yılında kazandığı şampiyonluğa katkıda bulunan Hooijdonk, sezon ortasında sakatlanmış ve ara transfer döneminde Fransız golcü Nicolas Anelka’nın alınmasıyla ilk 11’deki yerini zora sokmuştu.


AA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 13:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?