18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Hooijdonk’tan basına eleştiri

İstanbul - Fenerbahçe’nin Hollandalı futbolcusu Pierre Van Hooijdonk, tedavi için ülkesinde bulunduğu süre içinde Türk medyasında gönderileceği şeklindeki haberlerin yer almasına sert tepki gösterdi.

Fenerbahçe’nin Çaykur Rizespor ile yaptığı maç sonrasında statta bir basın toplantısı düzenleyen Van Hooijdonk, toplantıya "İyi akşamlar kaliteli Türk medyası" diyerek başladı.

Van Hooijdonk, "Son iki aydır sakatlığım süresince çok inanılmaz dedikodular ve yalanlar ortalığa yayıldı. Bunların çoğu beni incitti. Çünkü ben sizin tarafınızdan geçen sezon profesyonelliğim ve davranışlarım açısından göklere de çıkartıldım. Ve birden bire siz benim imajımı zedelemeye çalıştınız" dedi.

Hollandalı futbolcu, Türkiye’ye geldiği ilk andan bu yana medyanın çok etkili olduğunu öğrendiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Medya ile diğer top oynadığım ülkelerdeki ilişkim iyiydi. Çünkü her zaman onlarla konuşma isteği içindeydim. Medya ile saygı ilişkisi içinde olduğumu düşünüyorum. Son iki ayda burada bulduğum, oyuncuya yapılan büyük bir saygı eksikliği ve daha da önemlisi gazeteleri okuyan Türk halkına saygı eksikliğidir."

Konuşması sırasında, "Bu, bir köpek havladığında bunu düşünüp ne dediğini anlayıp, gazeteye yazmaya benziyor" şeklindeki sözleri toplantıyı izleyen basın mensuplarının tepkisini çekti.

Hooijdonk’un bu sözleriyle ne demek istediğinin sorulması üzerine, futbolcu, "Yazmak istediğinizi yazıyorsunuz" yanıtını verdi.

AA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 00:00:34
Güncelleme :31 Ocak 2005 Pazartesi 00:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?