30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Husumet bitiyor

Beşiktaş ve Bursaspor arasındaki gerginlik, Siyah-Beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören'in gayretleriyle bitme noktasına geldi. Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'yı taraftarlarla birlikte İnönü Stadı'na davet eden Demirören'in, "Bu sorunu biz çözmezsek kim çözecek?" sözleri barışın ilk kıvılcımı oldu.

Beşiktaş'la Bursaspor arasında uzun süredir devam eden tatsızlık, yerini karşılıklı dostluk mesajlarına bıraktı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Yeşil-Beyazlı takımla yaptıkları maçın ardından Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'ya, "Bu tür olaylar iki büyük camiaya yakışmıyor. Bizlere daha çok zarar veriyor. Bu sorunu şimdi burada çözmezsek, ne zaman nasıl çözülecek?" diyerek husumetin bitmesi için ilk adımı attı.

Yıldırım Demirören her maç öncesi yükselen tansiyonun kimseye faydası olmadığını ifade ederek, başkan Yazıcı'dan bu tartışma ortamının artık bitmesini istedi. İbrahim Yazıcı da Demirören'e, "Bu olaylardan dolayı kimse mutlu değil. Biz de sizler kadar bu husumetin sona ermesini ve her şeyin tatlıya bağlanmasını istiyoruz. Ancak tribünlerin tepkisini de göz önünde bulundurmalıyız." diyerek sıkıntılı bir durumda olduğunu kaydetti. Yazıcı'nın barış konusunda sıkıntıda kaldığını gören Yıldırım Demirören, "Başkan, biz burada doğru mesajlar verirsek kamuoyu da, taraftarlar da bu davranışımıza destek verir. Maç bitiminde kameraların karşısına geçerek iki kulüp arasında tatsızlığın olmadığını gösteririz." ifadeleriyle Yazıcı'nın endişelerini bertaraf etti.

Maç bitiminde Yıldırım Demirören, Bursalı idarecilerin yakınlığını, "Bursaspor, misafirperverliğin en güzel örneğini gösterdi." ifadeleriyle açıklarken, konuşmasına başlamadan önce Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın yanına gelmesini bekledi. Önce Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'ya sonrasında da Yeşil-Beyazlı taraftarlara teşekkür eden Demirören, "Bursasporlu taraftarlar sadece takımlarını desteklediler. Medeni Bursaspor taraftarına bu çok yakıştı. İnşallah, İstanbul'daki maçta hem Bursaspor taraftarını hem Bursaspor yönetimini, ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Kötü günleri unutup hep beraber iyi günlere gideceğiz." diyerek dört yıldan bu yana süren gerginliğe nokta koydu. Yıldırım Demirören'in maç öncesi ve sonrasında Bursa tribünlerinden münferit olumsuz tezahüratlar dışında bir tepkinin gelmemesi de barış çubuğunun yakılmasında önemli rol oynadı.

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, taraftarların sadece kendi takımlarını desteklediklerini belirterek, "Tribünler çok güzeldi, centilmenlik vardı. Bence bu her şeyden önemliydi." açıklamasını yaptı. Bursaspor taraftar gruplarından da dün iki başkanın verdiği mesaja destek geldi. Bursaspor'un ateşli taraftar grubu Teksas, İnönü'ye alınmaları halinde herhangi bir gerginliğe yol açmadan sadece takımlarını destekleyeceklerini deklare etti. Teksas'ın tribün lideri Selim Kurtulan, Beşiktaş camiasının tavrından mutluluk duyduklarını kaydederek şunları söyledi: "Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz. Bu gerginliğin anlamı yok. Bizler maç izlemeye, eğlenmeye gidiyoruz."

Zaman
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 14:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?