27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

İbra'da Barça yolunda

Transferin suskun takımı Barcelona 'kükredi'. Katalanlar, Inter'le prensip anlaşmasına vardı: Zlatan İbrahimoviç Camp Nou'nun yolunu tutacak, Samuel Eto'o ve Hleb de Inter'li olacak

 

Seria A’dan o da gidiyor
Önceki gün Inter’in yeni sezon forma tanıtımına katılan İbrahimoviç, Kaka’dan sonra Serie A’yı terk eden bir başka yıldız oldu. Hleb’in Barcelona macerası bir sezon sürdü (solda).

Transfer sezonunda suskunluğunu koruyan, ezeli rakibi Real Madrid Kaka, Ronaldo ve Benzama gibi isimleri transfer ederken aynı ataklığı gösteremeyen ve eleştirilerin hedefi olan Barcelona, durdu durdu ve ‘turnayı gözünden vurdu’. Barcelona ile Inter başkanları Zlatan Ibrahimoviç-Samuel Eto’o takası için prensip anlaşmasına vardı.

Barcelona’nın resmi internet sitesine açıklama yapan Katalan kulübünün başkanı Joan Laporta, transferin, İbrahimoviç ve Eto’o’nun yeni kulüpleriyle kişisel şartlarda anlaşmasına bağlı olduğunu söyledi. Laporta, bu transferin kesin gerçekleşecek gibi görülmemesini isterken, Valencia’dan David Villa gibi seçenekleri de göz önünde bulundurduklarını söyledi. Laporta, “İbrahimoviç transferi kesin bitmedi. Hangi opsiyonun daha iyi olacağını söylemek için erken. Sonunda Barça için en iyisini seçeceğiz” dedi.

40 milyon avro da para verilecek
Sky Sport 24 kanalına bir demeç veren Inter Başkanı Moratti de, Barcelona Başkanı Laporta ile görüştüğünü belirterek, şunları kaydetti: “Başkanla Maxwell ve Hleb konusunda görüştük. Bu esnada Ibrahimoviç ile Eto’o’nun transferi de gündeme geldi tabii ki. Bana kalırsa Ibrahimoviç de Eto’o da aynı özelliklere sahip, benzer oyuncular. Ama bu İbrahimoviç’i satmayacağımız anlamına gelmiyor. Bir anlaşma olduğu takdirde doğal olarak bu operasyonda, İbrahimoviç’i satabiliriz. Buna karşılık Eto’o’yu da her zaman için kadromuzda görmek isteriz.”
İspanyol spor basınının iddialarına göre, Barcelona’nın İsveçli golcüye karşılık, Inter’e 40 milyon avronun yanı sıra Kamerunlu forvet Samuel Eto’o ile kiralık olmak kaydıyla Beyaz Rus orta saha oyuncusu Alexander Hleb’i de vereceği belirtildi.İki tarafın da memnun olduğu ve futbolcuların da razı olmasıyla 72 saat içinde bu transferin gerçekleşebileceği bildirildi.

Bu takasla birlikte Serie A, Real Madrid’e transfer olan Kaka’nın ardından çok önemli bir yıldızını daha La Liga’ya kaptırmış olacak. Bir süreden beri ‘Dünyanın en iyi ligi’ unvanını elinde bulunduran La Liga da bu sezon yine izleyenlere ‘birinci sınıf’ keyif ve hizmet sunmayı sürdürecek.
Öte yandan dün Barcelona, Inter’in Brezilyalı sol beki Maxwell’i 4.5 milyon avro karşılığı renklerine bağladı.
 

Radikal
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 16:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?