20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

İbrahim Akın'dan flaş açıklama

Şike soruşturması kapsamında Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve birkaç gündür basın yayın organlarında 'şikeyi itiraf etti' şeklinde haberler çıkan İbrahim Akın, avukatı aracılığıyla açıklama yaptı.

Şike soruşturmasının kilit isimlerinden biri olarak gösterilen ve Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan İbrahim Akın, avukatı Hakkı Kurtuluş aracılığıyla yaptığı açıklamada, birkaç gündür bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere tepki gösterdi. İbrahim Akın'ın, savcılık soruşturmasında verdiği ifadeyi ise psikolojik baskı altında yaptığını söylemesi dikkat çekti. İbrahim Akın'ın açıklaması şu şekilde:

"Şahsımla ilgili olarak basın-yayın organlarında 'şikeyi İbrahim Akın itiraf etti' şeklinde çıkan haberler üzerine olay hakkında açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Savcılık sorgum esnasında soruşturma savcısı Mehmet Berk'in şike olayını itiraf etmem halinde tutuklanmayacağım yönündeki beyanları ve uygulamış olduğu psikolojik baskı nedeniyle gerçek olmamasına rağmen suçu kabul etmiş bulunmaktayım.

Emniyette vermiş olduğum ifadede açıkça reddettiğim hususların savcılıkta kabul edilmiş olmasını temel sebebi bahsetmiş olduğum psikolojik baskıdır.

Konuyla ilgili itirazlarımı ve savunmamı yargılama aşamasında yapacağımı ve gerçek dışı iddiaların tamamını reddettiğimi saygılarımla kamuoyunun bilgilerine sunarım."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 16:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?