22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

'İbrahim'i at yarışı bitirdi'

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, şampiyonluk şanslarının Fenerbahçe’ye bağlı olduğunu belirtirken, kadro dışı bırakılan İbrahim Akın'ı at yarışı oynamakla suçladı.

”FENER KAZANIRSA ŞANSIMIZ YOK”

Lider Fenerbahçe'nin 6 puan gerisinde 2. sırada bulunan Beşiktaş'ta, teknik direktör Jean Tigana, şampiyonluk şanslarını değerlendirdi.

Sarı-lacivertli takımın daha avantajlı olduğunu vurgulayan Tigana, "Tabii ki bütün maçlarımızı kazanmak için oynayacağız. Bulunduğumuz konuma göre rakibimiz Fenerbahçe’nin durumu daha avantajlı. Onların puan kaybetmesini beklemek zorundayız. Fenerbahçe’nin kalan bütün maçlarını kazandığını düşünürsek, şampiyonluk şansımız kalmayacak” dedi.

Fransız çalıştırıcı, Kaisar maçının 40. dakikasında oyundan alındıktan sonra yedek kulübesi yerine soyunma odasına gittiği için süresiz kadro dışı bırakılan İbrahim Akın’la ilgili olarak şöyle konuıştu;

“Ben bir eğitimciyim. İbrahim Akın’la daha önce en az 4 kez daha böyle durumlar yaşadık. Hep oyuncumu bu tip durumlarda kazanmışımdır. Ama ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum. İbrahim’i bir türlü kazanamadım. Çok iyi bir insan olmasına ve benim de en çok konuştuğum futbolculardan biri olmasına rağmen İbrahim’le bir türlü iletişim sağlayamadık. Kendisinin bazı sorunları var galiba. At yarışı oynamayı daha çok seviyor. Biraz kendi işine baksaydı her şey farklı olabilirdi. Kaisar maçında onu oyundan aldığımda, karşılaşmanın bitiminde neden aldığımı söyleyecektim. Zaten bir sonraki lig maçında da kendisini oynatacağımı biliyordu. Buna rağmen beni dinlemek yerine sahayı terk edip gitti. Ben özellikle o maçı kameraya aldırttım. Ve ertesi gün onunla ilgili pozisyonları anlatmak için saat 15:00’de özel bir randevu verdim. Ancak İbrahim buna da karşılık vermeyince benim de yapacağım pek bir şey kalmadı.”

TÜRKİYE’YE GÜVENİ TAM

Fransız çalıştırıcı, (A) Milli Takım’ın yarın Norveç ile yapacağı maçın hatırlatılması üzerine, “İbrahim Üzülmez’le üzüldük ama Milli Takım’ın galibiyetiyle çok sevindik. Teknik direktör Fatih Terim ve bütün oyuncuları kutluyorum. Türkiye’nin Norveç’i yenip, daha sonra oynayacağı maçlarda da galibiyetler alarak 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılacağına inanıyorum” diye konuştu.

KONUŞMA YASAĞI

Beşiktaş’ta, İbrahim Akın’ın süresiz kadro dışı bırakılmasının ardından yabancı oyuncular ve tüm yöneticilere ve özellikle İbrahim Akın’a röportaj yasağı getirildi. Öte yandan, PAF takımının idmanları basına kapatıldı.

hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 18:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?