22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

İddaa at yarışlarına ilgiyi azalttı

Türkiye Jokey Kulübü (TJK), İddaa ve Sayısal Loto dolayısıyla at yarışlarına azalan ilginin artırılması için at yarışlarını gece yapma kararı aldı. 
TJK Başkanı Umur Tamer, Türkiye'de mayıs ayından itibaren ilk kez gece yarışları düzenleneceğini söyleyerek, "Gece futbol maçlarında olduğu gibi hipodromda yarışseverler restoranda, barda bir taraftan yemek yiyecek bir taraftan da yarış seyredecekler. Bu hava, at yarışlarına Dubai ve ABD'de olduğu gibi bambaşka bir renk getirecek" dedi.
 
TJK Başkanı Umur Tamer, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, mayıs ayından itibaren İzmir'de bulunan Şirinyer Hipodromu'nda gece yarışları planladıklarını söyledi. "Yarışseverler artık gece de at yarışı izleyebilecek" diyen Tamer, bu kapsamda Şirinyer Hipodromu'nda aydınlatma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Tamer, aydınlatma projesinin 31 Mart 2007 tarihinde biteceğini ve gece yarışları için söz konusu hipodromun koşu pistleri, yarış, antrenman, padok ve televizyon çekimlerine uygun olarak aydınlatılacağını kaydetti. Dünyada at yarışlarının geliştiği ve bir sektör haline geldiği ülkelerde yarışların gece yapıldığına dikkat çeken Tamer, gündüz yarışlarının yarışseverlerin ilgisini çok çekmediğini söyledi. Tamer, "Yarışseverlerin gündüz vakti işlerinden zaman ayırıp televizyonda yarış seyretmesi bile zor. Yarışlara katılım da bu nispette azalıyor. Hafta sonu ise İzmir gibi bir sayfiye yeri düşünün, denize yakın yerde insanlar gündüzü başka türlü değerlendirmek istiyorlar. Dolayısıyla katılım yine az oluyor. Futbolda bile gündüz maçı ile gece maçı arasındaki keyif başkadır. Özellikle İstanbul, İzmir, Antalya gibi yerlerde yapılan gece yarışları çok değişik bir cazibe getirecek ve ilgiyi artıracak. Hipodromdaki restoranların, barların canlılığını düşünün, bir taraftan yemek yiyeceksiniz, bir taraftan da yarış seyredeceksiniz. Bu hava bambaşka bir renk getirecek" diye konuştu.
Dünyada da özellikle sıcak bölgelerde gece yarışlarının yaygınlaşmaya başladığını belirten TJK Başkanı Tamer, "İstanbul Hipodromu'nda yazın pazar günleri düzenlediğimiz yarışlar bile seyirciyi yüzde 25-30 civarında artırıyor. Gece yarışlarının da seyirciyi önemli ölçüde artıracağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Tamer, Antalya'ya turistik amaçlı bir hipodrom yapmayı düşündüklerini de belirterek, "Bakanlığımız da bu konuya olumlu bakıyor, şu anda yer bakıyoruz" ifadelerini kullandı.
İha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 15:04:54
Güncelleme :23 Şubat 2007 Cuma 15:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet yıldız IP: 88.230.183.xxx Tarih : 24.02.2007 00:19:10
benim atlarla onyılık geçmişimvar şimdiyorlarki yarışseverzaman bulamıyor gecee yarışı düzenliyelim oysaki bence yarışserinhaklarını koruyacakbir mekanizma oluşturmalı eh egece daha iyi olurtabi birazgeçkalmadın tjk