28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

İddaa'da büyük tehlike kapıda

Üç yıldır Türk futbolu ve sporunun en önemli gelir kaynağı haline gelen İddaa oyununun ligin ikinci yarısından itibaren durma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bildirildi. 25 Eylül 2003 tarihinde İddaa oyunu ile ilgili açılan ihaleye katılmayan GTECH Avrasya Teknik Hizmetler ve Müşavirlik A.Ş.'nin yaklaşık üç yıl sonra yaptığı itirazı değerlendiren Ankara 4. İdare Mahkemesi konunun Kamu İhale Kurumu kapsamında değerlendirmesini kararlaştırdı. Kamu ihale Kurumu ise ihalenin kendilerini ilgilendirmediğini bildirdi. 

Taraflar son kararı verecek olan Danıştay'a temyiz başvurusunda bulundu. Danıştay'ın 2003 yılındaki ihalenin KİK kapsamında olması kararı vermesi durumunda İddaa oyunu ile ilgili yeni bir ihale açılması gerekeceği ve bugüne kadar verilen 4 bin bayiliğin iptal edileceği ifade edildi. Bu durumda yeni ihalenin yapılması ve yeni bayilikler verilmesi işleminin asgari 1 yılı bulacağı, aynı süreçte İddaa oyununun oynanmayacağı, dolayısıyla kulüplerin çok önemli bir gelir kaleminden mahrum kalacağı kaydedildi. Yılda yaklaşık 1.5 milyar dolarlık cirosu bulunan İddaa oyununun durması halinde Türk sporu aylık 200 trilyonluk bir gelir kaybına uğrayacak.

Felaket kapıda
İdare Mahkemesi kararının taraflara 7 Aralık tarihinde tebliğ edilmesinden sonra Danıştay'ın 7 Ocak tarihine kadar konuyla ilgili kararını açıklayacağı öğrenildi. "Devletin telafisi olmayan şekilde zarara uğratılması" önceliği kapsamında başvuruyu inceleyecek olan Danıştay kararının olumsuz çıkması durumunda Türk sporunun bir felaket ile karşı karşıya kalacağı iddia edildi. 

Bilindiği gibi konu daha önce de gündeme gelmiş ve bu kez Bölge İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma istemini reddetmiş ve önderliğini Fenerbahçe'nin yaptığı süper lig kulüpleri maçları boykot kararından son anda vazgeçmişti.
Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 01:57:07
Güncelleme :21 Aralık 2006 Perşembe 06:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hıdır babayiğit IP: 85.98.156.xxx Tarih : 21.12.2006 10:25:19
ben 100 bine yakın para kaybettim ki bu suç kimsede değil bende ama şu var milletin hali içler acısı sayın başbakanım bunada bi el atsada bu oyunu ortadan kaldırsın gerçi yapamazda biz yinede öle diğelim milleti sömürmekten başka bişi değil saygılarıml...