18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

İkinci yarı zor geçecek

Fenerbahçe takım kaptanı Ümit Özat, Turkcell Süper Ligi'nin ilk yarısını değerlendirirken, 3 puanlık sistemde Galatasaray ile aralarındaki 4 puanlık farkın önemli olmadığını, 3. şampiyonluk için ligin 2. yarısına en iyi şekilde hazırlanmaları gerektiğini belirtti.

Fenerbahçe'nin takım kaptanı Ümit Özat, devre arası tatilini, ailesiyle Antalya'da geçirirken, Turkcell Süper Ligi'nin ilk yarısı ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Ümit Özat, sezonun ilk yarısını namağlup olarak kapatmalarının kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Sezona 2 beraberlikle başladık, ama bir galibiyet serisi yakalayacağımızı biliyorduk. Bundan önceki sezonlarda da böyle olmuştu. Daha oturmuş ve kendine güveni olan bir takım olarak iyi bir galibiyet serisi yakaladık. Bu serinin arasında bir Trabzonspor beraberliği oldu. Ancak rakiplerimizden Beşiktaş ve Galatasaray'ı deplasmanda yenmek, hem 2'li averaj hem de bizim açımızdan önemliydi. Bunu da başardık. Kendi sahamızda aldığımız Diyarbakırspor ve Trabzonspor beraberlikleri bizi üzdü. Onun dışında iyi bir ilk yarı oldu. İlk yarıyı 4 puanlık bir avantajla bitirmek bizim için sevindirici ancak 2. yarı, ilk yarıdan çok daha zor olacak" dedi.
Galatasaray'a karşı deplasmanda galip gelmelerinin kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayan Ümit Özat, "Neticede bizim alabileceğimiz bir puan limiti var. Biz, bu puan limitini hedefliyoruz. Geçen sezon ilk yarıyı 43 puanla bitirmiştik. Bu sezon ise, ilk yarıda 45 puan topladık. Ancak rakibimiz de az puan kaybetti. Dolayısıyla 4 puan tabiki önemli bir avantaj ama bu biz de rehavet meydana getirmemeli. 2. yarıya daha sıkı bir şekilde hazırlanıp, daha konsantre bir şekilde girmeliyiz. Çünkü 2. yarıdaki karşılaşmalar, hem hava koşulları hem de rakip takımların yapacakları transferlerden dolayı çok daha zor geçecek. 2. yarı için 4 puanlık bir avantajımız olmasına rağmen, 3 puanlık sistemde büyük bir puan farkı değil. Fakat biz de kendi kalitemizin farkındayız. Puan farkını korumak ve hatta daha da açmak için 2. yarıya daha iyi hazırlanıp, daha çok çalışmalıyız" diye konuştu.

Ümit Özat, şampiyonluğun en büyük adayı olarak kendilerinin gösterilmesinin, hem avantaj hem de dezavantaj olduğunu söyleyerek, "Herkesin hatırladığı gibi Galatasaray'ı yendikten sonra, 6 puanlık fark oluşunca bu işin bittiğini söylemişlerdi. Bir hafta sonra Trabzonspor ile berabere kalınca aradaki fark 4'e düştü. Biz, kendi kalitemizi biliyoruz ve son 2 senenin şampiyonuyuz. Kendi gücümüzü de biliyoruz. Bu sezon 3. şampiyonluğu da elde etmek istiyoruz.Tabiki bunlar sözlerle olmamalı. İlk şampiyonluğumuzda 11 puan geriden geldik. Futbolda işi bir an gevşek tutarsanız, işin zorluğunun farkına varmazsanız, her türlü tehlike sizi bekleyebilir. Dolayısıyla bu tehlike çanları kapımızı çalmadan biz, buna müsade etmeden bu puan farkını korumalı veya daha da arttırmalıyız. Neticede karşınızda rakipler var ve onlara saygı duymalısınız. Onlar da mücadele ediyorlar" şeklinde konuştu.

Ligin 2. yarısının ilk maçını Gençlerbirliği ile oynayacaklarını hatırlatan Ümit Özat, "2. yarının ilk maçını ligin güçlü ekiplerinden Gençlerbirliği ile oynayacağız. Bu maçla ligin 2. yarısına iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bunu yapabilecek gücümüz var. Devre arasına moralli girmemiz bizim açımızdan iyi oldu. Ama şu bir gerçek ki, 3 puanlık sistemde 4 puanlık fark önemli bir fark değil. Yeter ki, o farkı korumak ya da arttırmak için gerekli çalışmaları yapalım ve konsantrasyonumuzu sağlayalım" dedi.

Ümit Özat, Türkiye Kupası'nda statünün değişmesinin çok iyi olduğunu da belirterek, "Hem takımların maddi kazançları açısından hem de Türkiye Kupası'nın daha cazip olması açısından çok anlamlı oldu" diye konuştu. Ümit Özat, Türkiye Kupası'ndaki Gaziantepspor yenilgisi ile ilgili olarakta, "Neticede futbol. Önümüzde oynayacağımız 2 maç daha var. Dolayısıyla biz, Fenerbahçe takımıyız ve bu 2 maçı kazanıp Türkiye Kupası'nda bir üst tura çıkacağız. Fenerbahçe, 22 yıldır Türkiye Kupası'nı kazanamıyor. Bu çok uzun bir süre. Son 2 sezonun şampiyonu olarak, bu 22 yıllık hasrete son vermekte bu kadronun hakkı diye düşünüyorum ve bu kadronun da bunu başarabileceğine inanıyorum" dedi.

Ümit Özat ayrıca, başta Fenerbahçe camiası olmak üzere tüm ülkenin yeni yılını kutlarken, "Umarım yeni yılda her şey, herkesin istediği gibi olur. Her şey, herkesin gönlünce olsun. Umarım yeni yılda, daha kavgasız ve gürültüsüz maçlar, daha kavgasız ve gürültüsüz tribünler olur. Saha içinde de biz futbolcular olarak, centilmenliği bırakmadan güzel bir şekilde mücadele ederiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 16:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?