28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

İlk finalist bu akşam belli oluyor

Dünya Kupası'nda ilk finalist bu akşam belli oluyor. Ev sahibi Almanya, Dortmund'da İtalya'yla karşı karşıya geliyor. Almanya'da, FIFA tarafından ceza verilen Frings yok. İtalya'da Nesta iyileşmedi ve yine oynayamayacak.

Dünya Kupası'nda artık son dört maça giriliyor. Yarı finalin ilk maçı evsahibi Almanya'yla İtalya arasında bu akşam oynanıyor.

Werder Bremen'li Torsten Frings'in, Almanya'nın Arjantin'i penaltı atışlarıyla elediği çeyrek final maçı sonrası, iki takım oyuncuları ve teknik ekibi arasında çıkan tartışmada Arjantinli Julio Cruz'a yumruk attığı televizyon görüntülerinden tespit edildi.

FIFA, Frings'e otomatik olarak iki maç ceza verdi. Ancak Frings, ikinci maçtan men cezası altı ay içinde benzer bir olayı tekrarlaması durumunda yürürlüğe gireceği için, Almanya'nın final oynaması halinde takımdaki yerini alabilecek.

Alman milli takımı teknik direktörü Jurgen Klinsmann'ın, Torsten Frings'in yerine Tim Borowski'yi oynatması bekleniyor. Lukas Podolski, David Odonkor ve Arne Friedrich sarı kart görmeleri durumunda olası final maçında cezalı duruma düşecek.

İtalya'nın Çek Cumhuriyeti'ni yendiği grup maçında sakatlanan ve son iki karşılaşmada da oynayamayan Allessandro Nesta'nın sakatlığı beklenen düzelmeyi göstermedi.

Teknik direktör Marcello Lippi'nin Milan'lı defans oyuncusunun yerine, cezası biten Inter'li Marco Materazzi'yi oynatması bekleniyor. Nesta'nın yanı sıra dört maçlık cezasının son maçını çekecek Daniele De Rossi de forma giyemeyecek.

İtalya'da Fabio Grosso, Gianluca Zambrotta ve Gennaro Gattuso da ceza sınırında yer alıyor.

Almanya - İtalya

Stat: Signal Iduna Park (Dortmund)
Saat: 22.00
Hakem: Benito Archundia (Meksika)
Almanya'nın muhtemel 11'i: Lehmann, Friedrich, Metzelder, Mertesacker, Lahm, Schneider, Borowski, Ballack, Schweinsteiger, Podolski, Klose
İtalya'nın muhtemel 11'i: Buffon, Zambrotta, Materazzi, Cannavaro, Grosso, Gattuso, Pirlo, Totti, Perrotta, Toni, Gilardino .
CNN Türk
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 12:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?