22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

İlk yıl göğün 7 kat üstünde yaşadım

Eric Gerets, Galatasaray'dan ayrılmadan önce hüzünlü bir veda konuşması yaptı. Gerets'in gözleri ıslandı. 

Gerets İstanbul'dan ayrılacak olması dolayısıyla üzgün olduğunu belirterek "Öncelikle geldiğiniz için teşekkür ediyorum. G.Saray'la olan vedalaşmamdır çünkü. Başkanımla olan birkaç toplantıdan sonra herkesin kendi yoluna devam etmesinin en doğrusu olacağına karar verdik. Bunun öncelikle beni üzdüğünü ve ilk başta şaşırttığını gizleyemeyeceğim. Fakat kendisini anlayabiliyorum bir başkan olarak G.Saray’ın başkanı olarak gerekli sorumluluklarını üstlendiğini anlayabiliyorum. Bu sektörde bu meslekte başkanlık makamında bazen yüzde 100 hem fikir olmasan da alman gereken kararları, alman gerektiğini anlayışla karşılayabiliyorum. 

KIZGIN DEĞİLİM, ÜZGÜNÜM

Kızgın değilim her şeyden önce sadece üzgünüm. Bu üzüntümün sebebi de elimde tekrar üçüncü senemde bir şampiyonluk kazanabilme fırsatının tanınmamış olması üç senenin ikisinde şampiyon alabileceğime inanıyordum. Sadece bu fırsatı elde edemediğim için üzgünüm" dedi.

Belçikalı teknik adam sözlerine şöyle devam etti: 

"Geçmiş iki sezonun analizlerini yapmak gerekirse hem zordur hem kolaydır. Her ikisi arasında ciddi bir kontrast var. Birinci seneden mutlu ve gururluyum çünkü hep beraber kırılması zor bir rekora, unutulması zor bir işe imza attığıma inanıyorum. Buraya gelmeden önce söylenen g.saray çok büyük bir camia ve ailediri yaşadım. Ve eğer ki birinci sene için haliyle teknik kadromdan idari kadromdan başkanımdan sağlık heyetimden bütün takımımdan bahsetmem gerekirse söyleyebileceğim tek bir şey var bir takım olmuştuk.

Hiçbir yerde taraftarımızın birinci sene gösterdiği ilgi ve teşviği görmedim. Birinci sene gerçekten göğün 7. katında yaşadığımı hissettim. İkinci sene de bu yolu devam ettirmeye çalıştım ama ne yazık ki ikinci senenin başarılı bir sene olduğunu söyleyemem. G.Saray gibi bir takıma yakışmayan bir futbol oynadığımız için kimi maçlarda gerçekten üzgünüm. Benim de sorumluluğum var. Lakin burada sorumluluk sahibi her merciin g.sarayda kendi sorumluluğun da farkına varması gerekir. İyisiyle kötüsüyle.

Ve burada olmasam dahi önümüzdeki sene g.sarayın önümüzdeki sene ilk yaşadığım sene gibi olmasını diliyorum.

Basına gelince: İkinci senemde basının bana son derece sert davrandığına inanıyorum. Söyleyecek bir şey yok. Zaten bu ortada G.Saray gibi bir futbol takımının sadece 3-4 maçta yüksek performans göstermemesi tabi kabul edilemez. Sezonun genelinde yüzde 80’inde üst seviye futbol oynaması şarttır.

Birinci seneyi ele alırsak, Galatasaray'da bir takım yenilikleri oluşturmayı çalışırken, yeni bir vücut oluşturmaya çalışırken, benim bu kadar çok eleştirilmeme anlam veremedim ama bununla da yaşamasını öğrendim.

Burada bütün basını suçlayamam çünkü bizlerle sene boyunca Florya'ya gelip bizi takip eden, her gün hayatımızda olan neler yaptığımızı takip eden bunun için güç sarfeden insanlara tabii ki saygı gösteriyorum. Çünkü onlar bizlerle her gün beraberdi. Bir veya iki fotoğrafçı basın mensubuna bu zaman süresinde haksızlık etmiş olabilirim. Kendilerini burada görüyorum ve ilerleyen zamanlarda dost olduğumuzu kanıtlamış olduk ve halen buradalar. 

HAKAN ÜNSAL'IN GÖNLÜNÜ ALDIM

Bizim Küçük Hakan diye tanıdğıımaz Hakan Ünsal'a karşı bir hatam oldu. Bundan da son derece üzgünüm. Birkaç gün öncesi telefon ettim. Telefonla gönlünü aldım ama herkesin önünde olan bir tatsız tartışma olduğu için herkesin önünde özür dilemesini bilmeliyim. 

GERÇEK KAHRAMANLAR FLORYA'DA ÇALIŞAN İNSANLAR

Benim için gerçek kahramanlar Florya da çalışan insanlardır. Temizlik görevlileri, kıyafetlerimizi yıkayan insanlar, mutfakta çalışanlar. Ve g.Saray’ın gerçekten büyüklüğünü örnek olan ve örnekleyen bu insanlardır.

G.Saray’ı çok özleyeceğim. İstanbul’u çok özleyeceğim çünkü 2 sene burada yaşamak çok keyifliydi. Birçok insanı özleyeceğim. Ömrümün sonuna kadar devam edecek dostluklar kurduğuma inanıyorum.

3 VALİZ DOLUSU SARAR KIYAFETİ GÖTÜRÜYORUM

Sarar’a çok teşekkür ediyorum. Sadece 3 valiz sarar kıyafeti götürüyorum evime. Arif Bey’e restoranı için Ali ve Marine arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. George köpeğim büyüktü, her zaman onlara sahip çıktı teşekkür ederim. Üzücü bir an yaşıyoruz tabii sağlığımız yerinde ve en önemlisi budur. Burada tabii ki sayın Turgay Vardar’ı anmak istiyorum. Benim gerçek bir arkadaşım olmuştu. Kendi ailesi tarafından Mustafa Turgun’a bir hediye verildi.

Son olarak taraftarımıza bir mesaj iletmek istiyorum. Umarım ki G.Saray’ın taraftarları çalışmamın birinci senesinde olduğu gibi o günlere tekrar dönerler. Bir kulübün ruhunun taraftarlarca teşkil edildiğini anlamalılar.

Yöneticiler değil, oyuncular değil, antrenörler hiç değil ruhu katan taraftardır. Birkaç maçı taraftarsız oynadık hiçbir anlamı yoktu o maçların. Her şeye rağmen G.Saray’dan son derece pozitif bir şekilde ayrıldığıma memnunum. Bir üzüntüyle ama olağanüstü bir ülkede başarılı da olabilmiş olmanın mutluluğu var. Ve hiç kimse ilerleyen günlerde ve aylarda, boğazda yemek yerken arkadaşlarımla görürse şaşırmasın. Hepinize iyi bir sağlık diliyorum herkesle vedalaşıyorum.

SORULARI CEVAPLAMADI

Anlayış göstermenizi rica edeceğim duygusal bir hafta yaşadım. Soruları bugün almak istemiyorum ilerleyen bir zamanda gerekirse 2.basın toplantısı yaparız. Şu anda yaşamakta olduğum duygusal ana saygı göstermenizi rica ediyorum.

TOPLAM 90 MAÇA ÇIKTI

Galatasaray'da teknik direktörlük görevine son verilen Erik Gerets, takımın başında geçirdiği 2 sezonda Turkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam 90 maça çıktı. 

Sarı-kırmızılı takımın efsanevi oyuncusu Gheorge Hagi'nin ardından teknik direktörlük görevini 2005-2006 sezonunun başında devralan Erik Gerets, mali açıdan önemli sıkıntılar yaşayan Galatasaray'da çeşitli zorluklar içinde görev yaptı.
 
Görev aldığı ilk sezonda sarı-kırmızılı takımı içinde bulunduğu tüm sorunlara rağmen Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğa taşıyan Belçikalı çalıştırıcı, hem elde ettiği 83 puanla Galatasaray'da bir rekora imza attı, hem de son haftada ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin elinden aldığı şampiyonlukla taraftarların gönlünde taht kurdu. 

Erik Gerets yönetimindeki Galatasaray, bu sezon ise hayal kırıklığı yarattı. Sezon başından itibaren istikrarsız bir grafik sergileyen sarı-kırmızılı takım, üç büyük takımın da üst üste puan kayıpları yaşadığı ligde son haftalara kadar iddiasını sürdürmesine karşın eline geçen fırsatları bir türlü değerlendiremedi. 

Ligi 3. sırada tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilme hayallerini bir sonraki sezona bıraktı.
Görev döneminde Galatasaray takımıyla 68 lig maçına çıkan Gerets, 41 galibiyet, 16 beraberlik ve 11 de yenilgi aldı.

FORTİS TÜRKİYE KUPASI'NDA KAYIP

Galatasaray Futbol Takımı, Erik Gerets yönetiminde Fortis Türkiye Kupası'nda başarılı olamadı.
Sarı-kırmızılı takım, Fortis Türkiye Kupası'nda geçen sezon Fenerbahçe'ye, bu sezon ise Kayseri Erciyesspor'a çeyrek finalde elenmekten kurtulamadı.
Fortis Türkiye Kupası'nı en fazla müzesine götüren takım olan Galatasaray, Erik Gerets ile bu kulvarda hiçbir varlık gösteremeyerek, yarı final dahi göremedi.

AVRUPA'DA HÜSRAN

Belçikalı çalıştırıcı, Galatasaray takımıyla Avrupa kupalarında 10 maça çıkarken, alınan 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetle başarısız bir görüntü sergiledi.
Galatasaray, Erik Gerets'in takımın başına geçtiği geçen yıl UEFA Kupası'nda Norveç ekibi Tromsö'ye deplasmanda 1-0 yenildikten sonra Ali Sami Yen Stadı'nda ise 1-1 berabere kalarak elenmiş ve büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.
Bu sezon ise ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Mlada Boleslav takımını eleyerek Şampiyonlar Ligi'ne kalan sarı-kırmızılı ekip, Liverpool, PSV Eindhoven ve Bordeaux ile mücadele ettiği (C) Grubu'nda 4 puan toplayıp sonuncu olarak elenmekten kurtulamadı.
Erik Gerets, Galatasaray'da teknik direktör olarak görev yaptığı dönemde çıktığı 90 maçta, 50 galibiyet, 22 beraberlik ve 18 mağlubiyet gördü.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 15:19:55
Güncelleme :29 Mayıs 2007 Salı 17:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih SmHbRtC IP: 88.227.80.xxx Tarih : 29.05.2007 16:48:54
gerest in değil senin bırakıp gitmen gerek canaydın yeter koca galatasaray gibi kulübün trasnfer şekli " ucuz olsun kaliteli olsun" bu zihniyetle ne avrupa ne lif hiçbirşey olmaz nsanalrı seyrantepe vaadiyle kandırma bırak başkanlığı