28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

İmam-papaz maçı

Almanya'nın Dortmund Kenti'nde imamlarla papazlar, dostluk maçında karşı karşıya geldi. İmamlar, maçtan 7-4 galip ayrıldı. 

Yarım saat üzerinden iki devre oynanan maçta takımlar, 7'şer oyuncuyla sahaya çıkarken, karşılaşmayı, Yahudi bir hakem yönetti. Centilmence bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada oyuncular kart görmezken, futbolseverler maça büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmanın ilk yarısını 4-3 önde tamamlayan imamlar, sahadan da 7-4'lük galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmada 4 gol kaydeden imamlar takımından Fatih Karataş gol kralı olurken, karşılaşmanın ardından şampiyonluk kupası alan imamlar, sahada tur atıp sevinç gösterisinde bulundu. 

Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Ditib Camii Koordinatörü Mehmet Ali Koç, dostluğun ön plana çıkması için biraraya geldiklerini belirterek, "Dinler arası diyalog, sporla birleşip kaynaşmaya vesile oluyor. Biz düzenli olarak biraraya gelip çözümler buluyoruz. Bu bir ilk oldu, bunu diğer spor dallarına da taşımayı düşünüyoruz. 'Dostluk kazansın' demiştik, galip de geldik mutluyuz" diye konuştu. 

Papaz Ralf Greth ise, bu tip organizasyonların önemine değinerek, "Centilmence yapılan bu faaliyet, diyalogun önemini gösteriyor" dedi. 





iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 09:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?