18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

İnönü cinayeti faili 'pişman'

İnönü Stadı’nda oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı sırasında bir kişinin ölümüyle sonuçlanan bıçaklama olayı zanlısı Fatih Sözüer, ’’pişmanım’’ dedi.

Cihat Aktaş’ın öldürülmesinin ardından gözaltına alınan ve ilk ifadesinde suçunu itiraf eden 22 yaşındaki Sözüer, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Sağlık kontrolü için Asayiş Şube Müdürlüğü’nden çıkartıldığı sırada zanlıya saldırmak isteyen Aktaş’ın iki yakını, polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Sözüer, hastane çıkışında ağlamaklı halde “pişmanım. Kargaşa anında oldu’’ dedi.

Sözüer, sorgusunun sürdürülmesi amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü’ne geri getirildi.

Dün ilk ifadesini veren Sözüer, tartışmanın ’omuz atma meselesi’nden kaynaklandığını ve ardından Aktaş ile yumruklaştıklarını söyledi.

Olayda kullandığı ve açılır-kapanır bıçağı spor ayakkabısı içerisinde stada soktuğunu anlatan Sözüer, olay sırasında bıçağı buradan alarak maktulü iki yerinden yaraladığını belirtti.

Beşiktaş’tan başsağlığı mesajı

Olayın ardından bu sabah, Beşiktaş yönetim kurulu olağanüstü toplandı.

Kulüp başkanı Yıldırım Demirören başkanlığında BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantının ardından, Asbaşkan ve Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay, ’’yönetim kurulu olarak çok üzgünüz... Böyle bir şeyin stadımızda olması bizi çok üzdü’’ dedi.

Beşiktaş yönetim kurulunun konuya ilişkin yazılı açıklamasında da, “Emniyetten aldığımız bilgiler neticesinde olayın tamamen münferit bir adli vaka olduğu öğrenilmiştir. Bu çok talihsiz olayın İnönü Stadı’nda olması bizi üzüntü ve eleme sokmuştur. Genç kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabırlar dilemekteyiz’’ denildi.
aa
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 13:34:00
Güncelleme :23 Kasım 2004 Salı 11:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?