20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

İnönü cinayetinde beş gözaltı

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında BJK İnönü Stadı’nda oynanan maç sırasında bir kişinin ölümüyle sonuçlanan bıçaklama olayına ilişkin gözaltına alınanların sayısı beşe yükseldi.

Asayiş Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Cihat Aktaş’ın bıçaklanarak öldürüldüğü olaydan sonra stad çıkışında katil zanlısı Fatih Sözüer ile kavgaya karıştıkları öne sürülen arkadaşları Cenk Özbulak, Cihan Erdem ve Şafak Kalkan, Melih Işık yakalanarak gözaltına alındı.

1997 yılından beri sabıkalı

İnönü cinayeti faili Fatih Sözüer’in, sakinleştirici hap kullandığı ve 1997 yılından Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek, 1998 yılından darp ve 2001 yılından da silahla yaralama olayına karışmak suçlarından sabıkasının bulunduğu ifade edildi.

Olayda kullanılan bıçak ele geçirildi

Fatih Sözüer’in, spor ayakkabısının içinde stada soktuğu ve olayda kullandığı sapı kartal amblemli 6-7 santimetre uzunluğundaki bıçağın da seyirci koltuklarının arasında ele geçirildiği belirtildi.

Zanlılar sorgularında, maçın 10’uncu dakikasında karşı grupla kavganın başladığını, yumruklaşma olduğunu, bu sırada bıçağı çeken Fatih Sözüer’in iki darbeyle Cihat Aktaş’ı yaraladığını, bıçağı seyirci koltuklarının arasına attıklarını, ardından maçın devamını izlediklerini, ölüm olayını ise yapılan anonsla öğrendiklerini ifade ettiler.
istanbul
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 17:48:53
Güncelleme :25 Kasım 2004 Perşembe 09:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?