22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

İnönü Stadı'nda cinayete 20 yıl hapis

BJK İnönü Stadı'nda Kasım 2004'te oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı sırasında Cihat Aktaş'ın bıçakla öldürülmesine ilişkin davada sanık Fatih Sözüer, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Davanın diğer 4 sanığı beraat etti. 

İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Fatih Sözüer ile tutuksuz sanıklardan Şafak Kalkan katıldı.
Davanın diğer tutuksuz sanıkları Cenk Özbulak, Cihan Erdem ve Melih Işık ise duruşmaya gelmedi. 

Esas hakkındaki savunması sorulan Fatih Sözüer, olay sırasında kendisini korumak amacıyla bıçağı salladığını ve öldürme kastı bulunmadığını söyledi.

"Çok pişmanım"

Sözüer, ''Kazara da olsa bir kişinin ölümüne sebebiyet verdiğim için çok pişmanım. Vicdan azabı duyuyorum'' dedi. Son sözleri sorulan Sözüer, ''Çok pişmanım tahliyemi istiyorum'' diye konuştu. 

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Sözüer'in maç izlemeye gittiği statta, kartal başlı bıçakla Cihat Aktaş'ı kasten öldürdüğünün anlaşıldığını belirterek, sanığı 24 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

Heyet, Sözüer'in bu cezasını, pişmanlık hali, duruşmalardaki saygılı tutumu, sabıkasız olması, içinde bulunduğu sosyal ve kültürel ortamı dikkate alarak 20 yıla indirdi. 

Haklarında, ''cürüm eşyasını saklamak'' ve ''ölümle biten kavgaya el uzatmak'' suçlarından dava açılan Cenk Özbulak, Cihan Erdem, Şafak Kalkan ve Melih Işık hakkında bu suçları işlediklerine dair kesin delil bulunmadığının anlaşıldığını ifade eden mahkeme heyeti, dört sanığın beraatlarına karar verdi.

Olayın geçmişi

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında BJK İnönü Stadı'nda 22 Kasım 2004 tarihinde oynanan maçın devre arasında kapalı tribünde çıkan kavga sırasında Cihat Aktaş (16) bıçaklanarak yaralanmış, kaldırıldığı hastanede ölmüştü. 

Olayla ilgili aynı gece stat çıkışında yine Beşiktaş taraftarı olan Fatih Sözüer, şüpheli olarak gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.
aa
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 14:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?