20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

İnönü'de kritik randevu

BJK ınönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Bünyamin Gezer yönetecek.Bu sezon deplasmanlarda G.Saray ile birlikte en çok puan toplayan takım olan ve iç sahadaki son 4 maçını da kazanan Beşiktaş'ta, hafta içinde kupaya vedanın moralsizliği var. Bir başka dert ise sakatların çokluğu.

GORDON DA DERBİDE YOK

Siyah-Beyazlılar’da Cisse, Bobo, Serdar Kurtuluş, Gordon Schildenfeld ve Mehmet Sedef, derbi maçta forma giyemeyecek. Serdar Özkan'ın durumu ise maç saati netlik kazanacak. Sakatlığı geçen Gökhan Zan ise derbi maçta oynayabilecek. Beşiktaş, büyük taraftar desteğiyle oynayacağı derbiyi kazanmayı amaçlıyor.Galatasaray cephesinde ise daha bir moral ve güven hakim.

Sarı-Kırmızılılar, Fenerbahçe'yi kupada elemenin moraliyle çıkacağı İnönü Stadı’ndaki derbiyi de kazanarak, liderliğini sürdürmek amacında. Ligde 4 hafta önce ele geçirdiği liderlik koltuğundan inmek istemeyen Galatasaray'da eksiklere rağmen tüm planlar galibiyet üzerine yapılıyor.

KALLİ’NİN TERCİHLERİ

Sarı-Kırmızılı ekipte, kırmızı kart cezalısı Lincoln'ün yanı sıra hasta Ayhan, sakat Serkan ve Hasan Şaş oynayamayacak. Kaleyi koruyacak isim henüz kesinlik kazanmadı. Feldkamp'ın Aykut ile Orkun arasındaki kararını maç saati vereceği öğrenildi. Sakatlığı bulunan Servet’in de oynayıp oynamayacağı bugün netlik kazanacak.

GOLCÜLERİN DÜELLOSU

Beşiktaş'ta, ligin ilk yarısını 1 golle tamamlayan Nobre, 2. yarıda performansını üst düzeye taşıdı ve tam 6 gol ttı. Nobre, G.Saray maçlarında golcü özelliğini sergileme başarısı da gösteriyor. Sambacı, 3'ü Fener, 2'si de Beşiktaş'ta olmak üzere G.Saray filelerini 5 kez havalandırdı. Holosko da son maçlarda üst üste attığı gollerle "Ben de varım" diyor.

ASLAN’IN KRALI VAR

G.Saray'da ise gözler özellikle Hakan Şükür'ün üzerinde olacak. Hakan, Beşiktaş'a daha önce 13 gol attı, bunların 10'unu İnönü'de kaydetti. 13 golle Beşiktaş'a en çok gol atan futbolcu unvanına sahip Hakan, ezeli rakibe son golü 8 maç önce attı. Hakan'la çok iyi uyum gösteren Ümit Karan da yakaladığı üstün formla G.Saray'ın bir diğer kozu.

3 PUANA MECBURUZ

Beşiktaş'ın hocası Ertuğrul Sağlam, kaybetmek gibi lükslerinin olmadığını söyledi. Beşiktaş'ın başında çıktığı 3 derbi maçta da sahadan boynu bükük ayrılan genç çalıştırıcı, "Önümüzde bir tek lig şampiyonluğu hedefimiz var. Olmazsa olmaz bir maç oynayacağız ve kazanmak zorundayız. Hiçbir mazeretimiz olamaz" dedi.

ZAFERE ODAKLANDIK

Üç gündür takımı motive etmeye çalıştıklarını belirten Sağlam, "Kupadan elenmek hepimizi üzdü. Ancak bunu unutmak zorundaydık. Telafisi olmayan bir maç yapacağız. Zafere odaklandık aklımızda kazanmaktan başka da bir sonuç yok. Taraftarımızın desteğiyle 3 puan alacağız” diye konuştu.

YENMEK İSTİYORUZ

Feldkamp, sezonun ilk yarısında yendikleri Beşiktaş'ı bugünkü karşılaşmada da yenmek istediklerini söyledi. Ünlü hoca "Beşiktaş iyi bir takıma sahip. Onları kendi stadımızda yendik, aynı şekilde orada da yenmek istiyoruz. Lincoln, Ayhan ve Serkan gibi oyuncularımızın yokluğunu hissedeceğiz ama kendimize güveniyoruz" dedi.

ZORLUĞUN FARKINDAYIZ

G.Saray'ın Alman çalıştırıcısı "Ben ve futbolcularım karşılaşacağımız zorlukların bilincindeyiz ve ona göre hazırlığımızı yaptık. Bu maç yarışta önemli bir karşılaşma ama kesinlikle şampiyonu belirlemez. Çünkü önümüzde daha çok maç var. Bizim yapacağımız şey, kazanıp aynı kararlılıkla yolumuza devam etmek" diye konuştu.

Bugün
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 01:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?