23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

İnönü’de sessiz gece: 0-0

Süper Lig’in 19. haftasında oynanan ve kural ihlali nedeniyle tekrarlanmasına karar verilen Beşiktaş-Gençlerbirliği karşılaşması 0-0 sona erdi.


Beşiktaş, bu yarıda orta saha ve hücumda etkisiz kalırken, Gençlerbirliği rakibine oranla topa daha çok sahip olup, daha organize bir görüntü çizdi. Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da vasat bir oyun ortaya koydu ve gol pozisyonu üretemedi.

11. dakikada Uğur’un ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta, kaleci Cordoba yatarak topa sahip oldu.

19. dakikada bu kez Ayman’ın ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta, top yandan auta çıktı.

37. dakikada Pancu’nun yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest atışta, top üstten auta gitti.

Kalan dakikalarda taraflar pozisyon üretemedi ve ilk 45 dakika 0-0 sonuçlandı.

İKİNCİ YARI

54. dakikada sağdan ceza alanına giren Youla’nın sert şutunda, top kaleci Cordoba’dan döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.

59. dakikada Gençlerbirliği büyük bir gol fırsatından yararlanamadı. Bu dakikada Ahmet Yıldırım’ın vuruşunda, Ayman’dan seken top ceza alanı içinde Sertan’ın önünde kaldı. Sertan boş pozisyonda meşin yuvarlağı auta atarak, takımını bir golden etti.

63. dakikada soldan ceza alanına giren Ahmet Dursun’un yerden şutunda, arka direkte Tayfun topa dokunamayınca, meşin yuvarlak auta çıktı.

76. dakikada Uğur’dan sıyrılarak sağ kanattan ceza alanına giren Ahmed Hassan’ın şutunda, top kaleci Gökhan’dan döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.

83. dakikada savunmadan seken topla ceza alanı içinde buluşan Carew’in şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

89. dakikada Sergen’in kullandığı serbest atışta, İbrahim Toraman ceza alanı içinden kafayı vurdu, top az farkla auta çıktı.

Karşılaşma golsüz berabere sonuçlandı.

İki takım arasında 6 Şubat’ta oynanan ve kural hatası yapılan karşılaşma 1-1 berabere bitmişti.

NOTLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray yenilgisinin ardından kadroda revizyon yaptı. Çalımbay, İbrahim Üzülmez, Çağdaş ve Ali’yi 18 kişilik maç kadrosuna almadı. Bu futbolcuların yerine Ahmet Hassan, Ahmet Dursun ve Ahmet Yıldırım ilk 11’de sahaya çıktı.

Bu arada Galatasaray maçında yine ilk 11’de sahaya çıkan Veysel, sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmazken, yerine cezası biten Carew oynadı.

Siyah-beyazlılarda, böylece forvette Ahmet Dursun-Carew ikilisi oynarken, Tümer sol kanatta, Ahmet Yıldırım ise savunmada yer aldı. Ahmed Hassan ise sağ kanatta görevlendirildi.

Daha önce bu sezon sadece 12. haftadaki Konyaspor maçında cezası nedeniyle ligde forma giyemeyen İbrahim Üzülmez, ilk kez herhangi bir ceza ve sakatlığı bulunmamasına rağmen kadroya alınmadı.

Siyah-beyazlılarda İbrahim Akın ile Juanfran uzun bir aradan sonra 18 kişilik maç kadrosuna alınırken, kaleci Murat, Emre, Fatih ve Berkant kadroya dahil edilmedi.

BEŞİKTAŞ’TA 3, GENÇLERBİRLİĞİ’NDE 5 DEĞİŞİKLİK

Siyah-beyazlılar, 6 Şubat Pazar günü ligin 19. haftasında Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelmiş, 1-1 berabere sona eren maçta, Gençlerbirliği’nin golü sırasında hakem Kuddusi Müftüoğlu’nun kural hatası yapması nedeniyle karşılaşmanın tekrarına karar verilmişti.

SESSİZ GECE

Beşiktaş, cezası nedeniyle bu sezon 4. kez BJK İnönü Stadı’nda seyircisiz maça çıktı. Daha önce İstanbulspor, Akçaabat Sebatspor ve Türkiye Kupası’ndaki Konyaspor maçlarını seyircisiz oynayan siyah-beyazlılar, Sakaryaspor maçında çıkan olaylar nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası alırken, bu ceza Gençlerbirliği maçında uygulandı.

YANAL MAÇTA

Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal da karşılaşmayı protokol tribününden izledi. Maça, Milli Takım Menajeri Can Çobanoğlu ile birlikte gelen Yanal, eski takımı Gençlerbirliği’nin yöneticileri ile hasret giderdi.

AA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 00:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?