20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

İnönü'de şov var

Mustafa Denizli, Beşiktaş taraftarının önündeki ilk maçında siyah-beyazlılara göze hoş gelen bir futbol izlettirmek için kolları sıvadı. Beşiktaş’ın Teknik Direktörü olarak ilk kez İnönü Stadı’na çıkacak olan başarılı teknik adam sistemini bunun üzerine kurdu. Gençlerbirliği maçından sonra düzenlediği basın toplantısında, defans yapmaya göre hücum organizasyonlarının daha zor olduğu söyleyen Denizli, bu nedenle ekibini sürekli hücum varyasyonları üzerinde çalıştırdığı öğrenildi.

Ankara’da, üçlü defans ve kalabalık orta saha mantığıyla oyuncularını sahaya süren Mustafa Denizli’nin, bu haftaki Sivasspor maçına farklı bir sistem uygulama düşüncesinde olduğu ifade edildi.
Belirli bir sistem anlayışına sahip olmadığını oyuncularına ileten Denizli, “Sizlere anlattığım taktik, sadece önümüzdeki maç içindir. Her hafta farklı bir sistem ve farklı bir anlayışla sahaya çıkabiliriz. Bizim bir sistemimiz olmayacak. Sahaya çıkan rakibimize göre sisteminizi zaten kendiniz belirleyeceksiniz” dediği öğrenildi.

Gençler PAF’a dönecek

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin, iki hafta sonra kadroyu 22 kişiye indirmesi bekleniyor. Futbolcularıyla bu konuda herhangi bir görüşmesi olmayan siyah - beyazlı hocanın, her öğrencisini hem fiziksel hem de karakter olarak izlediği öğrenildi. Yeni hocalarının gözüne girmek için vargücüyle çalışan siyah-beyazlı oyuncular arasında da, kimlerin takımdan ayrılacağı merak konusu oldu. Denizli’nin, önümüzdeki haftalarda alt yapıdan yetişen ve yaşı tutan bazı isimleri PAF takıma göndereceği, bazılarının ise devre arasında kiralanmasını söyleyeceği ifade edildi.

100. yıldaki ışığı gördü

Mustafa Denizli ile birlikte yeniden Beşiktaş’a dönen Antrenör Tayfur Havutçu, başarıya ulaşacak bir takımın ışığını gördüğünü söyledi. Ankara’daki Gençlerbirliği maçından sonra yakın çevresine, 100. yıldaki şampiyonluktan sonra böyle bir ortamı ilk kez gördüğünü söylediğini belirten Havutçu, “Son şampiyonluktan sonra ilk kez Ankara’da böyle bir coşku, takımına inanan ve güvenen bir taraftar vardı. Bu coşkunun tıpkı 100. yıldaki gibi devam etmesini istiyoruz” dedi.

Batuhan ve Gökhan yok


Kartal, Gençlerbirliği maçının ardından bir gün izin yaptı, Sivasspor maçının hazırlıklarına başladı. İlk 1 saati basına açık olan antrenmanda siyah-beyazlı futbolcular kondisyon ağırlıklı bir çalışma yaptı. Futbolcuların basına kapalı bölümde ise pas çalışmasının ardından yarı sahada taktik ağırlıklı çift kale maç oynadıkları öğrenildi. Çalışmaya, sakatlıkları süren Gökhan Zan, Batuhan ve Aydın, bağırsak enfeksiyonuna yakalanan Zapotocny ve gribal enfeksiyon geçiren Seriç katılmadı. Bu isimlerden Gökhan ile Batuhan’ın bu hafta sonu forma giyemeyeceği açıklandı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 17:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?