22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

'Inter'i yeneceğimize inanıyorum'

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın kaptanı Alex, ligdeki Ankaraspor ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki Inter maçlarını kazanmak istediklerini söyledi.

FB TV'deki katıldığı programda soruları yanıtlayan Alex, Ankaraspor maçlarının kendileri için her zaman zor geçtiğini, sahalarında ve deplasmanda hep zorlu maçlar oynadıklarını kaydederek, 'Son dönemlerdeki iyi performansımızı bu maçta da gösterirsek, kazanacağımıza inanıyorum'' dedi.

Sarı-lacivertli futbolcu, İtalya'nın Inter takımı ile deplasmanda yapacakları Avrupa Şampiyonlar Ligi maçıyla ilgili görüşlerini açıklarken de şöyle konuştu:

''Inter ilk maçta bizim sıkı oyunumuzu beklemiyordu. Bu maçta kendilerini göstermek ve ispat etmek isteyecekler. Her zamanki baskılı ve koordineli futbolumuzu oynarsak, istekli ve coşkulu olarak sahada yer alırsak, Inter'i yeneceğimize inanıyorum.''

Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılarını, takımın kalitesine ve bu kaliteye olan inançlarına bağlayan Alex, çok başarılı bir futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerine sahip olan Zico'nun da sahada kendilerine güvenmelerini ve her zaman topu takip etmelerini söylediğini, futbolcular olarak onun sözleriyle çok iyi motive olduklarını ifade etti.

''TÜRKİYE İNANCINI KAYBETMEMELİ''

(A) Milli Futbol Takımı'nın yarın Bosna-Hersek ile yapacağı Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçı öncesi görüşlerini de açıklayan Alex, ''Milli takım asla inancını kaybetmemeli. Norveç'ten çok daha iyi bir takım olduğu için Oslo'da büyük bir başarı kazandı'' dedi.

Türkiye'nin, Bosna-Hersek maçını kazanmak zorunda olduğunu unutmaması gerektiğini vurgulayan Alex, ''Bence milli takım oyuncuları, son maçı da kazanarak Avrupa Şampiyonası'na gitmek konusundaki isteklerini ve kararlılıklarını Türk halkına gösterecekler'' diye görüş belirtti.

Avrupa Şampiyonası finallerine katılması halinde Türkiye'nin şansının ne olacağı yönündeki bir soruya Alex, 'Şampiyonadaki başarı, oynadığınız maçta elinizde olan oyunculara bağlı. İyi oyuncularınız sakat veya cezalı durumda olabilir. O yüzden, maçlarda nasıl sonuçlar alınır, önceden tahmin etmek zor. Türkiye'nin çok iyi oyuncuları var. Fatih Terim'in de birçok oyuncuyu denediğini görüyoruz. Maçlarda Fatih hocanın elinde iyi bir kadro olursa, başarılı olacaklarına inanıyorum'' yanıtını verdi.

Brezilyalı futbolcu, yabancı oyuncuların Türk Milli Takımı'nda oynamaları konusunda da görüşlerini açıklarken, bir futbolcunun, sadece milli takımda oynamak için Türk vatandaşı olması ve milli takımda oynamasını doğru bulmadığını söyledi.

Aurelio gibi, Türkiye'ye gelip burada oynayan, Türk insanı ile yaşayıp, kaynaşan ve insanların sevgisini kazanan futbolcuların milli takımda yer alabileceğini dile getiren Alex, ''Milli takım dediğiniz, sadece bir takım değildir. Bir ülkeyi, o ülkenin insanlarını, kültürünü yansıtır. Bu yüzden, sadece iyi futbolcu diye Türk vatandaşlığına geçip milli takımda yer almak bence yanlış'' diye görüş belirtti.

a.a
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 01:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?