30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

İspanya: 2 - Yunanistan:1-Video

İspanya, Yunanistan'ı evine puansız göndererek, 3'te 3 yaptı

MAÇ ANLATIMI

90+3' Karşılaşmanın hakemi mücadelenin son düdüğünü çaldı.
90' Karşılaşmanın 4. hakemi 3 dakikalık uzatmayı işaret etti.
88' Sağ kanattan Sergio Garcia'nın yaptığı ortaya kafayı vuran Daniel Güiza topu ağlara gönderdi.
86' Stelios Giannakopoulos oyuna girdi, Dimitrios Salpingidis oyundan çıktı.
80' Hızlı gelişen Yunanistan atağında Amanatidis ceza alanı sol çaprazından kaleyi düşündü ancak top üstten auta gitti.
76' Hızlı gelişen İspanya atağında Güiza kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta attı.
74' Alexandros Tziolis oyuna girdi, Georgios Karagounis oyundan çıktı.

62' Paraskevas Antzas oyuna girdi, Sotirios Kyrgiakos oyundan çıktı.
61' Rubén De La Red'in vuruşunda top ağlara gitti.
58' Santi Cazorla oyuna girdi, Andres Iniesta oyundan çıktı.
54' İspanya atağında Xabi Alonso ceza alanı dışından çok sert vurdu top direkten dışarı gitti.

46' Hızlı gelişen Yunanistan atağında Amanatidis ceza alanına hareketlendi ancak pozisyon ofsayt.
46' İkinci 45 dakika Yunanistan'ın vuruşuyla başladı.
45+2' Howard Webb ilk yarının son düdüğünü çaldı.
45' Álvaro Arbeloa sarı kart gördü.
45' Karşılaşmanın 4. hakemi 2 dakikalık uzatmayı işaret etti.
42' Yunanistan'ın sol kanattan kazandığı serbets vuruşu Basinas kullandı. Ceza alanına yaptığı ortaya iyi yükselen Angelos Charisteas kafayla topu ağlara gönderdi.
41' Daniel Güiza sarı kart gördü.
39' Hızlı gelişen İspanya atağında Sergio Garcia ceza alanına gönderilen topla buluştu ancak kontrolü iyi değil top Nikopolidis'te kaldı.

34' İspanya atağında bu kez De La Red ceza alanı dışından şansını denedi ancak onun vuruşu da farklı şekilde auta gitti.
28' Güiza ceza sahası dışından şansını denedi ancak top üstten auta gitti.
24' Xabi Alonso Nikopolidis'in ileri çıktığını görünce kendi yarı alanında kaleyi düşündü top direği sıyırarak auta gitti.
20' Hızlı gelişen İspanya atağında ceza alanına gönderilen topa Fabregas hareketlendi ancak Nikopolidis kalesini terk ederek tehlikeyi önledi.
12' Yunanistan'ın sağ kanattan kazandığı serbest vuruşta Basinas'ın uzak direğe yaptığı ortaya kimse dokunamayınca İspanya savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
6' Sağ kanattan gelişen İspanya atağında ceza alanına yapılan ortaya Güiza'dan önce defans ayak koyarak tehlikeyi önledi.

 2' İlk atağı Yunanistan geliştirdi. Charisteas ceza sanasına soldan girdi. Savunmanın müdahalesiyle top kornere çıktı.. Köşe atışını oluşan kadambolde yine İspanyol defansı dikkatliydi ve pozisyonru geçiştirdi.
1' Başlama vuruşunu İspanya yaptı...

Turnuvanın en iyi futbol oynayan ekiplerinden biri olarak gösterilen İspanya bu akşam gruptaki son maçına çıkacak ancak bu akşam sahada olan isimler ile önceki iki maçı kazanan isimler aynı olmayacak. Aragones çok büyük ihtimalle maça yedek oyuncuları ile çıkacak. Son iki maçta oynayanlardan sadece İniesta’nın Yunanistan karşısında ilk 11 de olması bekleniyor, bunun nedeni ise bu oyuncunun yedeği olan Cazorla’nın sakat olması.

Her ne kadar yedek oyunculara şans vermek ve durumlarını görme fırsatı bulmak akılcı bir davranış olarak görülse de Aragones bunu son Dünya Kupası’nda da yapmış ve bedelini ödemişti. 2006 Dünya Kupası’na fırtına gibi giren, ilk maçta Ukrayna’ya 4 gol atan, sonra Tunus’u geçen İspanya yedek oyuncuları ile çıktığı Suudi Arabistan maçını zor bir şekilde 1-0 kazanmıştı.

Asıl problem ise bir sonraki turda oynadıkları Fransa maçında ortaya çıkmıştı. Her ne kadar as oyuncular dinlenmiş olsa da, oyun ritimlerini kaybetmiş gözüktükleri maçta Fransa’ya mağlup olmuş ve turnuvadan elenmişlerdi.

Aslına bakılırsa İspanya’nın son İsveç maçı da pek rahat geçmedi. İsveç koçu Lagerback’in, İspanya’nın çok rahat pozisyon bulduğu Rusya maçının kasetlerini oyuncularına birçok kez izletmesi işe yaradı ve İspanya pozisyon bulmakta çok zorlandı. Öyle ki galibiyet duraklama anlarında David Villa’nın bireysel yeteneği ile attığı gol ile geldi. Zaten bu durum İspanya’nın turnuvaya gelmeden önce en çok eleştirildiği konuyu. İyi kapanan ekiplere karşı topu ceza sahasına geitrmekte ve pozisyon bulmakta zorlanan İspanya’nın Amerika ve Peru ile oynadığı maçlarda bu durum gözler önüne serilmişti.

İspanya’nın bu sefer son maçta fazla problem yaşaması olası gözükmüyor keza Yunanistan turnuvada iddiasını kaybetti ve onlar da bu maça bir hazırlık maçı gözüyle bakıyorlar. Bu da demektir ki Yunanistan diğer maçlardaki gibi çok kapanmayacak. Yunanistan cephesinde ise genelde görmediğimiz bir olay gerçekleşti. Takımı Avrupa Şampiyonası’ndan elenen Rehagel ile sözleşme uzatıldı ve takımın 2010 yılındaki Dünya Kupası’ndaki başarısı için tüm desteğin verileceği ifade edildi.

Bu karara çok da şaşırılması gerek çünkü bu takımı 2004 yılında hiç kimse beklemezken Avrupa Şampiyonu yapan da Rehagel’in ta kendisi. Rehagel de ülkeye ianmış olsa gerek bu teklifi kabul etti ve 2 sene daha takımının başında olacak.

Bu maç bazı Yunanlı oyuncular için ise milli takım kariyerlerinin son noktası olacak.Basinas, Nikopolidis ve Antzas, bu turnuva sonrasında Milli Takımı bırakma kararı aldılar ve oyuncular bu maçta onların bu son nostaljik akşamını daha değerli kılabilmek için uğraşacaklar.

Form Durumları

Yunanistan

14/06 Avr.Şamp Russya 0-1

10/06 Avr.Şamp İsveç 0-2

01/06 T Ermenistan 0-0

24/05 I Macaristan 2-3

19/05 D K.Kıbrıs 2-0

26/03 T Portekiz 2-1

İspanya

14/06 Avr.Şamp İsveç 2-1

10/06 Avr.Şamp Rusya 4-1

04/06 I A.B.D 1-0

31/05 I Peru 2-1

26/03 I Italya 1-0

06/02 I Fransa 1-0

Takım Haberleri

Yunanistan

Aragones gibi, Rehagel de bu maçta bazı yedek oyuncularından faydalanacağını söyledi. Maç öncesinde Seitaridis, Gekas ve Torosidis’in sakatlıkları var ve çok nüyük ihtimalle oynamayacaklar. Oynaması şüpheli bir başka isim de Karagounis. Bu akşam Yunanistan forması altında son maçına çıkacak olan Nikopolidis’in ise Rusya maçındaki hatasına rağmen ilk 11 de yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

İspanya

Aragones’in bu maça 10 değişiklikle çıkması bekleniyor. İlk iki maçta oynayanlardan sadece İniesta’nın ilk 11 de yer alması bekleniyor. Bunu dışında kaleyi Reina koruyacak, ileride ise Guiza ve Sergio Garcia gol arayacak.


дел
Uploaded by P_E_R_E_Z
fanatik
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 21:50:49
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 11:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BAGER IP: 88.247.65.xxx Tarih : 23.06.2008 12:01:58

İSPANYA ÇOK TEHLİKELİBU SENE ONUN KUPAYI ALACAĞINI TAHMİN EDİYORUM ?