19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

İspanya FIFA'yi dinlemiyor

İspanya'da Futbol Federasyonu seçimlerine atama yöntemiyle başkan bulmak isteyen İspanyol hükümeti tüm uyarılara rağmen geri adım atmıyor!

Maraton.com.tr'nin haberine göre UEFA ve FIFA'nın, İspanya'ya "Yeni yapılacak Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerine müdahale etmeye devam ederseniz kupadan men edilirsiniz" şeklinde ihtar verdiği ancak hükümetin bu uyarılara kulak asmadığı belirtiliyor. Yaklaşan seçimler nedeniyle gerilimin arttığı İspanya'da futbol kamuoyu ikiye bölünmüş durumda. Spor otoriteleri "UEFA'nın şakası yok" mesajı verirken hükümete yakın kaynaklar bu konuyu ciddiye almamaya devam ediyorlar!

Eğer bu gerçekleşirse elemelerde İspanya ve İsveç'in ardından 3. olan Kuzey İrlanda'ya şampiyonaya katılma şansı doğacak.

1992 yılında Yugoslavya aynı nedenlerden ötürü kupadan men edilmiş, yerine ikinci sıradaki Danimarka kupaya katılmış ve o sene Avrupa Şampiyonu olmuştu.

Yukarıdaki örneği sayfalarına taşıyan Kuzey İrlanda'da gazeteleri, İspanya geri adım atmazsa K. İrlanda'nın Haziran ayında Avusturya ve İsviçre'de yapılacak 2008'e katılabileceğini yazıyor.

..
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 00:58:49
Güncelleme :5 Mart 2008 Çarşamba 01:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?