19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

İspanya'da milli tartışma

İspanya Milli Takımı'nın son dönemde aldığı kötü sonuçların ardından eleştiri oklarının hedefi olan Milli Takım Teknik Direktörü Luis Aragones'in takımın başında kalıp kalmaması ile ilgili yapılan tartışmalara son katılanlardan biri de Deporvito la Coruna Teknik Direktörü Joaquin Caparros oldu. 

Konuyu başka bir boyuta taşıyan Caparros, "Eğer Aragones'in işine son verilirse, bence yerine mutlaka başka bir İspanyol hoca getirilmeli. Çünkü hem sayıca hem de kalite olarak şu an yeterince İspanyol hoca mevcut. Ama yine de son karar İspanya Futbol Federasyonu'nun" dedi. 

Milli takımın başına yabancı bir çalıştırıcı getirmenin delilik olacağını da savunan Caparros, "Bu görevi başarıyla üstlenebilecek, kapasitesi yeterli, takımı tanıyan birçok İspanyol hoca var" şeklinde konuştu. 

Luis Aragones'in işine son verilmesi durumunda, milli takımın başına getirilmesi muhtemel teknik direktörler arasında yer alan Caparros, "Futbolda her zaman seni bazı listelerin baş sırasına koyarlar, ama sonunda ne olacağını asla bilemezsiniz. Bence şu an milli takımın başında oldukça iyi bir hoca bulunuyor. Öncelikli olarak düşünmemiz gereken takımın, 2008 Avrupa Şampiyonası'na gitmesini ümit etmek ve orada önemli başarılara ulaşmasını dilemektir" diye konuştu. 

Joaquin Caparros, geçtiğimiz hafta İspanya ile Arjantin arasında oynanan hazırlık maçında sakatlanan Atletico Madridli Maxi Rodriguez'in tedavi masraflarını Arjantin Futbol Federasyonu'ndan talep eden Atletico Madrid Kulübü'nün doğru hareket ettiğini ve bu hareketini desteklediğini açıkladı. Caparros, konuyla ilgili olarak, "Eğer bir futbolcu milli takıma gidiyorsa, kulübüne bir takım garantilerin verilmesi gerekiyor. Dikkatli incelendiğinde bu hafta İspanya'da oynayan ve milli takımlarından sakat dönen birçok futbolcu göreceksiniz. Bence bu tarz aksilikler ve sakatlık durumları futbolcunun kulübüne kalan bir 'ihale' olmamalı. Milli takımların da bu konuda yükümlülükleri olmadı ve nedense bir futbolcunun başına kötü bir şey gelmeden kimse bunları düşünmüyor. Ben sonuna kadar Atletico Madrid Kulübü'nün arkasındayım ve herkesin de aynı şekilde düşünmesini ve hareket etmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 22:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?