19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

İspanyol futbolunda ırkçılık tartışması alevlendi

İspanya`nın FC Barcelona kulübünde oynayan Kamerunlu Samuel Eto'o`nun Real Zaragoza maçı sırasında tribünlerden gelen ırkçı sözleri protesto etmek amacıyla sahayı terk etmek istemesi İspanyol futbolundaki ırkçı tartışmaları yeniden alevlendirdi.

FC Barcelona`nın cumartesi akşamı deplasmanda Real Zaragoza ile oynadığı maçın 75. dakikasında korner atışı için gittiği bölgede tribünlerden gelen ırkçı tezahüratlardan dolayı atışı kullanmayan Afrikalı futbolcu Eto'o, daha sonra sahayı terk etmek istedi.

Real Zaragoza ve Barçalı futbolcu arkadaşlarının yanı sıra hakem ve teknik direktör Frank Rijkaard`ın konuşmalarıyla ikna olan ve sahada kalan Eto'o, maç sonrasında ırkçılık tartışmalarının yeniden gündeme oturmasına sebep oldu.

Real Zaragoza`da oynayan Brezilyalı defans oyuncusu Alvaro Maior, ``Irkçı sözler yeni bir şey değil. Arada sırada ben de gerek sahada gerekse mahallemde bu tip sözlere maruz kalıyorum. Eto'o`yu anlıyorum`` diye konuştu.

Teknik Direktör Rijkaard da basın toplantısında, olayları ``üzücü`` diye değerlendirip Etoo`ya sahip çıktı. Hollandalı teknik adam, ``Eto'o bir insan ve sahada kendini kötü hissetti. Duyduğu ırkçı saldırılardan sonra sahadan çıkmak istemesi, kendini kötü hissetmesinden`` dedi.

İspanyol spor gazeteleri ise bugünkü haberlerinde Etoo`nun ``Daha fazla oynamıyorum`` diyerek sahayı teretmeye çalışmasının ``tarihi bir jest`` olduğunu savundu.

.
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2006 Pazar 18:19:09
Güncelleme :26 Şubat 2006 Pazar 18:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?