18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

İstanbul'da kayıtlı 870 holigan var

İnönü Stadyumu’nda 16 yaşındaki Cihat Aktaş’ın öldürülmesiyle gözler bir kez daha emniyet güçlerine çevrildi. Polis kayıtlarına göre, İstanbul’da 870 fanatik taraftar hakkında işlem yapılmış

İnönü Stadyumu’nda 16 yaşındaki Cihat Aktaş’ın öldürülmesiyle gözler bir kez daha emniyet güçlerine çevrildi. Polis kayıtlarına göre, İstanbul’da 870 fanatik taraftar hakkında işlem yapılmış. Zanlılar arasında üç büyük spor kulübünün amigoları da bulunuyor. Maçlarda sakıncalı olarak belirlenen 870 kişiden 350’sinin Fenerbahçeli, 200’ünün Galatasaraylı, 170’inin Beşiktaşlı, 150’sinin ise diğer kulüplerin taraftarı olduğu bildirildi. Holiganların büyük bir bölümünün poliste daha önce sabıkalarının bulunduğu ortaya çıktı.

Holigan işadamları bile var

Galatasaraylı taraftarların dosyasına bakıldığında bazılarının işadamı ve üniversite mezunu olduğu görülüyor. Beşiktaş’ta ise Çarşı Grubu’ndan birçok taraftar çeşitli suçlamalarla gözaltına alınmış. Futbol terörüne yönelik en önemli operasyon ise 2002 yılının Kasım ayında Fenerbahçe-Galatasaray maçı önce ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili gerçekleştirildi. Operasyonda amigo ve taraftarlarının aralarında bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı.

istanbul
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 16:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?